Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kották és hangfelvételek kiadása - Felhívás zeneszerzőknek

Kották és hangfelvételek kiadása – Felhívás zeneszerzőknek

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Egy Hangversenyteremért Alapítvány a kortárs zeneszerzők kottáinak és hangfelvételeinek kiadásával célul tűzte ki, hogy az online elérhető kottákkal széles kínálatot nyújtson mai magyar zeneszerzők műveiből. Az alapítvány, amelyhez bárki csatlakozhat több, mint két évtizede rendez hangversenyeket nagyrészt a budapesti Nádor Teremben, ahol számos szerzői estre és más kortárs hangversenyre került sor.

- hirdetés -

Az alapítvány együttműködési felhívása szerint:

„A művek kiadása minden tekintetben a jogszabályoknak, szerzői- és előadói jogoknak megfelelően történik. A kottákat az Országos Széchenyi Könyvtár ISMN számmal látja el és digitális kötelespéldányát megőrzi és nyilvántartja. A hangfelvételeket a kiadót is azonosító nemzetközi ISRC kóddal egészítjük ki. A kiadványok nem kerülnek fizikai hordozóra, kizárólag online kifizetés után letöltéssel jut el a vásárlókhoz. Az alapítvány a tárgyévet követő negyedévben számol el az Artisjus felé és a szerzőket tájékoztatja a hangfelvételek értékesítéséről. Kották értékesítésénél szintén így évente egy alkalommal az árbevétel 75%-át számla ellenében átutalja a szerzőknek.

A kortárs művek kiadása nem gazdasági vállalkozás. A működtetés többe kerül, mint amennyi bevételt valaha is várhatunk. Sokkal inkább arra törekszünk, hogy lehetőséget nyújtsunk, hogy az interneten fellelhetők legyenek a szerzők. Éppen ezért az oldal kétnyelvű. Elsősorban kiadásra alkalmas megszerkesztett kottákat várunk, de lehetőségeinkhez mérten vállaljuk kéziratos kották szerkesztési költségeit is, amit csak szerzői korrektúra és jóváhagyás után adunk közre. A megszerkesztett kottákat a szerzők természetesen meg is kapják. A szerkesztési munkákhoz igyekszünk pályázati támogatásokat elnyerni, hogy ezzel is a szerzőket segítsük.

Szerződést nem tervezünk kötni a szerzőkkel, mert a felhívás birtokában, ha rendelkezésünkre bocsátják az alábbiakat, azt egyenértékűnek tekinthetjük a megállapodás elfogadásával, viszont a kiadványokat a szerzők bármikor visszahívhatják. Fontos az is, hogy a hangverseny.hu felületén történő megjelenés nem kizárólagos, azaz a szerző bárhol engedélyezhet további megjelenést és saját jogon térítésmentesen is közreadhatja azokat nyomtatásban, hanghordozón, vagy más helyen az interneten. Ha más kiadó később kizárólagos kíván lenni a művek szintén visszahívhatók tőlünk. Ennek megfelelően, ha korábban már kizárólagos kiadói szerződést kötöttek mással, kérjük, az így védett műveiket ne adják át nekünk.”

Hogy hogyan lehet csatlakozni?

Mint írják: „Kérünk a Tisztelt szerzőktől egy digitális fényképet, amit a hangverseny.hu szerzői aloldalán szívesen látnának. Kívánságra ezt is cserélhetjük bármikor. A kapott képet szerkesztjük és fekete-fehérre változtatjuk, hogy a szerzői aloldalak megjelenése egységes legye. Kérünk továbbá egy rövid bemutatkozó szöveget és ha szükségesnek látják, egy hosszabbat részletesebbet is, amit úgy helyezünk el, ahogy az már az elkészült szerzői oldalakon látszik. A szövegek is módosíthatók később. Amennyiben ez lehetséges a szövegek angol fordítását is kérjük. Annak hiányában az angol felületen is a magyar szöveg lesz látható. Szükséges ezen felül a kottákhoz és hangfelvételekhez az az alábbi egyszerű adatlapra:

Hangfelvétel esetén:

  • ISRC azonosító (a kiadó adja meg) Cím / Title:
  • Szerző / Composer:
  • Előadók / Performers: Felvétel időpontja / Date: Felvétel helye / Place:
  • Hangmérnök / Sound Engineer: Időtartam / Total time:
  • Paraméterek / Data:

Kotta esetén:

  • ISMN azonosító (a kiadó kéri meg az OSZK-tól) Cím / Title:
  • Szerző / Composer:
  • Szöveg / Text:
  • Előadói apparátus / Instrumentations: Formátum / Format:
  • Terjedelem / Content:        oldal / page Kiadás éve / Year of publishing:

Felvételek paramétere lehet: WAV 44.1 kHz, 16-bit stereo, vagy MP3 minimum 128 bit Szükség esetén a hangfileok szerkesztésében is segítünk.

A kották formátuma rendszerint PDF A/4 álló, de ettől eltérő is lehet.

A kották az adott zenemű mellett tartalmazhatnak szöveges ismertetőt, librettó szöveget, a szerzőt bemutató fotót, életrajzot, műjegyzéket stb.

A szolgáltatás továbbfejlesztésénél figyelembe vesszük a szerzők igényeit, tanácsait!”

A képet, szövegeket és a műveket a hangverseny@hangverseny.hu e-mail címre várják.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X