Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Lakáskoncertekkel várja közönségét az Altalena Zenei Fesztivál

Lakáskoncertekkel várja közönségét az Altalena Zenei Fesztivál

A hamisítatlan kamarazenélés hagyományait idéző lakáskoncertekkel, mesterkurzusokkal és a klasszikus zenei élet legkiválóbb előadóival és igazi szalonhangulattal várja közönségét az Altalena Zenei Fesztivál augusztus 5-10. között Telkiben.

- hirdetés -

Az Altalena Zenei Fesztivált hét éven keresztül a nyugat-magyarországi Bozsokon rendezték meg, idén azonban a Budapesttől alig 20 kilométernyire elhelyezkedő Telki ad otthont a rendezvénynek. Az eddig is igen meghitt, családias hangulatú esemény most az eddiginél is szűkebb körben zajlik majd.

- hirdetés -

Az Altalena Zenei Fesztivál szervezői úgy gondolják: bár az idei rendezvény sok szempontból rendhagyónak ígérkezik, a lakáskoncerteken az előadók és a hallgatók között kialakuló intenzív kapcsolat a mai, online érintkezésre „hangolt” világunkban talán minden eddiginél fontosabbá válik. A zene mélyebb, bensőségesebb átélésére is lehetőséget ad, és ennek a koncerttermen kívüli zenei tapasztalatnak köszönhetően talán közelebb kerülhetünk ahhoz a korszakhoz is, amelyben az adott zenemű született. 

A zongora, cselló, fuvola és ének mesterkurzusokat idén is kiváló művésztanárok, Belák Erzsébet, Fejérvári Zoltán, Varga István és Korondi Anna tartják.

Ide kapcsolódik:
Ilyen lesz az idei Altalena Fesztivál - Balog Alexandra a Capriccio következő vendége

A kamarakoncertek különlegessége, hogy a fesztivál ideje alatt teljes zenészdinasztiákat ismerhetünk meg: fellépnek Ránki Dezső, Klukon Edit, és Ránki Fülöp zongoraművészek, de a meghívottak között szerepel Berecz András mesemondó, valamint Berecz István néptáncos és Berecz Mihály zongorista is.

Az Altalena Zenei Fesztivál küldetésének tekinti a fiatal zenészek támogatását, ezért a fesztiválon fiatal és tehetséges szólisták, így a fesztivál alapítója, Balog Alexandra, Balog Gabriella, Orbán-Katona Ágnes és mások is fellépnek.

A fesztivál programjáról részletesebben ide kattintva lehet olvasni.

Legyen Ön is az Altalena Zenei Fesztivál támogatója! A támogatói rendszerről és adományküldésről bővebben itt tájékozódhat.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X