Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Letették a békéscsabai Munkácsy-negyed alapkövét

Letették a békéscsabai Munkácsy-negyed alapkövét

Békéscsabán letették a Munkácsy-negyed alapkövét augusztus 26-án. A több mint két hektáron, tíz helyszínen megvalósuló fejlesztés csaknem hárommilliárd forintból valósul meg a Modern városok program (MVP) részeként.

- hirdetés -

A békéscsabai Munkácsy-negyed központja a legtöbb eredeti Munkácsy-festménnyel rendelkező Munkácsy-múzeum lesz, amelynek megújítják az állandó kiállítását; felújítják a Munkácsy Emlékházat és az Ursziny-Beliczey-kúriát, ahol új bábszínház épül; fejlesztések lesznek a megyei könyvtár udvarán, és mások mellett megújul három híd is.

- hirdetés -

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, a békéscsabai Munkácsy-negyed ékköve lesz a városnak. A következő 1,5-2 évben zajló beruházás nemcsak infrastrukturális fejlesztést jelent, kihelyeznek a köztérre számos Munkácsy-alkotást ábrázoló művet, tervezik az Ásító inas, a Köpülő asszony és a Rőzsehordó nő festmények térbeli megjelenítését; emellett szeretnék, ha a negyedben civil szervezetek képzőművészeti eseményeket szerveznének, élettel töltve meg ezáltal a területet. A tervek között szerepel, hogy a Munkácsy Múzeum gyűjteményét további eredeti alkotásokkal is gyarapítsák a közeljövőben.

Ide kapcsolódik:
Három új eredeti festménnyel gyarapodott a Munkácsy Mihály Múzeum

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.