Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ma Dézsi Fruzsina A helyzet ura című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Ma Dézsi Fruzsina A helyzet ura című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színházi Dramaturgok Céhe idén 35. alkalommal rendezi meg a Nyílt Fórumot. Ma este, a sorozat nyitányaként Dézsi Fruzsina A helyzet ura című darabját mutatják be Polgár Csaba rendezésében, mások mellett Adorjáni Bálinttal, Kaszás Gergővel és Mészáros Blankával a főbb szerepekben. A szentendrei eseményre minden jegy elkelt, ezért kövessék a felolvasást Facebook-oldalunkon vagy Vimeo-csatornánkon

Mi van akkor, ha Isten lámpaoltás után besurran egy szobába, aminek az ajtaja nem neki lett nyitva hagyva? Elvégzi a dolgát, a következményeit pedig viseljék az emberek. Mondjuk a polgármester meg az a fiatal lány. Semmiképpen sem Mária. Kategorikusan Marika. A fehérjefeldolgozó üzemben legalábbis így hívják. Az üzemben, ami csupa kitárt zseb, csupa félrenéző szem. Meg persze némi mutyi, egy kis korrupció, lehetőleg befogott orral, hiszen jól tudjuk: egy tisztességes politikust alkalomadtán még kissé undorítják is kötelezettségei.

Dézsi Fruzsina (1995) 2019-ben végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem drámaíró osztályában, jelenleg kulturális antropológiát tanul, illetve a Társadalomelméleti Kollégium tagja. A Nyílt Fórum visszatérő szerzője. 2019-től a TÁP Színház produkciós vezetője.

 

A helyzet uráról Orbán Eszter, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke úgy fogalmazott a Papagenónak, hogy a darabban felmerülnek a vallás és a hit kérdései, de a szerző egy politikusabb nézőpontból tekint a világunkra, arra, hogy a mai korban lehetséges-e a megváltás.

- hirdetés -

A ma este közreműködői Adorjáni Bálint, Homonnai Katalin, Jankovics Péter, Kaszás Gergő, Mészáros Blanka, Nyakó Júlia és Szabó Zoltán. Az előadás zeneszerzője Jankovics Péter, rendezője Polgár Csaba. Dézsi Fruzsina dramaturg-mentora Selmeczi Bea volt. A felolvasást követő beszélgetés vendége Enyedi Éva.

vas09aug18:0021:00Csak ma!Ajánljuk!Dézsi Fruzsina: A helyzet uraNyílt Fórum18:00 - 21:00 Szentendrei TeátrumMűfaj:színházTulajdonságok:élő,ingyenes címkékkortárs dráma,magyar dráma,nyílt fórum,színházi dramaturgok céhe

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X