Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Máté Gábor: „Nemcsák Károlyt jószándékú embernek ismertem meg”

Máté Gábor: „Nemcsák Károlyt jószándékú embernek ismertem meg”

A sárdobálás összemosódott a gyalázkodással, és erre a magyar színházi életben, mióta az eszemet tudom, nem volt példa, de talán előtte sem nagyon – fogalmazott a Magyar Hangnak Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, aki közel három évtizede tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). A direktor elárulta, szíve szerint nem hirdetett volna műsort erre az évadra, de egy újabb bezártságot már nem bírna el a színház. Máté Gáborral az SZFE ügyéről, Vidnyánszky Attiláról, kormányzati kommunikációról, és a járvány második hullámáról a hang.hu készített interjút.

- hirdetés -

– A héten derült ki, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványa után a felügyelőbizottságba sem választottak olyan személyt, akit az egyetem ajánlott, de bekerült Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Nemcsák Károly is bekerült az SZFE felügyelőbizottságába

– Nem a Felügyelő Bizottság összeállításával van a gond, hanem az SZFE javaslatainak totális negligálásával. Igazgatóként én is számtalan felügyelőbizottsággal dolgoztam együtt. A fenntartó sose kérte ki a véleményemet a Felügyelő Bizottság összetételéről. A felügyelőbizottság azért van, hogy minden rendellenességre, gazdasági problémára, egyéb anomáliákra felhívja a figyelmet, betartassa a jogszabályokat. Nemcsák Károlyt jószándékú embernek ismertem meg. Gyakran látogatja a Katona előadásait, ráadásul a mostani Amadeus bemutatójukban a Katona társulatának tagja, Tasnádi Bence alakítja Mozartot(…)

A teljes interjú ide kattintva olvasható…

(Via MagyarHang)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.