Papageno Radio
Intermezzo Múzeumban állítják ki az Út a vadonba című film híres buszát

Múzeumban állítják ki az Út a vadonba című film híres buszát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Alaszkai Egyetem fairbanksi múzeuma fogadja be gyűjteményébe a buszt, mely az Út a vadonba című regény által vált zarándokhellyé, annak 1996-os megjelenése óta vonzotta a rajongókat. Az 1940-es években készült buszt végül azért kellett elszállítani júniusban az alaszkai vadonból, hogy ne kockáztassa az életét több, a buszhoz zarándokoló turista – olvasható az Indexen.

Az Út a vadonban című regény, és az abból készült film – igaz történet alapján –  Christopher McCandlessről szólt, akinek élete fiatalon ért véget az alaszkai vadonban, ahol csapdába került a megáradt Teklanika folyó miatt. A 24 éves McCandless 114 napot töltött el így, a vadon fogságában, mielőtt 1992-ben éhenhalt volna. Maradványait a Denali Nemzeti Park egy ösvényénél álló buszban találták meg.

Az Út a vadonba című filmben látható híres busz – forrás: travelo.hu

Az eltelt évek során több százan kirándultak el a buszhoz,  akik közül azonban sokan kerültek bajba a vadonban, számos esetben még mentést is kellett szervezni, ketten pedig életüket vesztették a veszélyes vidéken.

A 2007-ben bemutatott film rendezője és a forgatókönyvíró Sean Penn volt, a főszerepet Emile Hirsch alakította.

A múzeum azt is vállalta, hogy mindazokról megemlékezik kiállításán, akik elzarándokoltak a legközelebbi várostól, Healytől 40 kilométerre lévő buszhoz, hogy leróják tiszteletüket a fiatalon elhunyt McCandless előtt, aki naplót vezetett megpróbáltatásairól és élete utolsó napjairól.

(Via Index)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X