Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Premierrel kezdi 10. jubileumi évadát a Feledi Project

Premierrel kezdi 10. jubileumi évadát a Feledi Project

A 2020-21 évadban ünnepli 10 éves jubileumát a Feledi Project. December elején kiállítással és egy kiadvány megjelenésével veszi kezdetét az ünnepi évad. Majd tavaszi bemutató és külföldi turnék is szerepelnek a jubileumi programokban, de nézzük elsőként, hogy mit tartogat az őszi időszak.

NO EXIT

- hirdetés -

Szeptember 8-án premierrel kezdi a Feledi János vezette Feledi Project az évadot méghozzá A Tánc Fesztiválján Veszprémben. A NO EXIT előadás  Jean-Paul Sartre egyik legismertebb darabjából a Zárt tárgyalásból inspirálódik. Az egyén önképének szembeállítása a környezetével. Három ember össze van zárva. Próbálják kitalálni, hogy miért kerültek oda, és miért pont ezekkel a személyekkel zárták őket egy helyiségbe.

Hogy érezheti magát az az ember, akit egy ismeretlen helyen összezárnak két vadidegennel? Feszélyezve? Bizalmatlanul? Kételyek között?

- hirdetés -

Lehetetlen önmaguk elől menekülni, mivel a másik állandóan ott van, és nem kerülheti el a másik kettő pillantását, ugyanakkor képtelen is a másik kettő nélkül élni, mert szüksége van azok létezésére. Ebben a világban nincs menekülés, egy végtelen játszma. Lélektani tükröt állít az ember elé, hiszen ki ne követne el bűnöket az életében, ám ezeket pedig, ha akarjuk ha nem, visszaköszönnek ránk. Az előadásban Horváth Zita, Tóth Brigitta táncművészek mellett maga az alkotó Feledi János is szerepel. A veszprémi premier után szeptember 24-én az egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon lesz látható az előadás.

NO EXIT – Feledi Project

Rekviem

Szeptember 13-án Rekviem előadás részletével vendégszerepelnek a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón egy egyedülálló Maratoni Táncgála keretében. A gálaest célja, hogy megmutassa a hazai professzionális táncélet sokszínűségének szépségét és együttműködését, összefogását.

Psyché

Szeptember 15-én újra Budapesten lesz látható Psyché előadás a Nemzeti Táncszínházban. A hat éve repertoáron lévő előadást Weöres Sándor műve ihlette, s egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért. A nő sorsa, hogy testi és lelki szenvedélyének, szerelmének tárgyát, beteljesülését csak két különböző férfiben képes megtalálni! Ez hová vezethet…?

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.