Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott színházi előadások

Támogatást kaphatnak az elhalasztott POSZT-ra beválogatott színházi előadások

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kormányzati támogatásból készülhetnek felvételek az elhalasztott 20. Pécsi Országos Színházi Találkozóra (POSZT) beválogatott előadásokról.

- hirdetés -

Az eredetileg júniusra meghirdetett POSZT-ot a szervezők a koronavírus-járvány miatt először szeptemberre tették át. Szerdán azonban bejelentették, hogy a fesztivál megtartását későbbi időpontra halasztják, ám amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, megpróbálják még az évadban valamilyen módon megtartani a színházi fesztivált. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) fontosnak tartja, hogy a találkozó programjába beválasztott darabok elérhetők legyenek – közölte a tárca.

Ide kapcsolódik:
Ismét későbbi időpontra halasztják a Pécsi Országos Színházi találkozót

Mivel az alkotások jelentős művészeti értéket képviselnek, az Emmi ezen előadások rögzítésére forrás biztosítását tervezi, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat, valamint dokumentációként az utókornak is fennmaradjanak a produkciók. A támogatás nem automatikus, minden érintett színház kérvényezheti, amely szeretné digitalizálni előadását. A támogatás részleteiről az Emmi kultúráért felelős államtitkársága tájékoztatja a beválasztott alkotókat.

A POSZT az ország legnagyobb színházi fesztiválja, amelyet évente több száz hazai és határon túli közreműködővel rendeznek meg. A jelenlegi járványhelyzetben, az egészségügyi előírások betartása mellett is fokozott kockázatot jelentene a tíznapos rendezvény megtartása, ezért megfontolt döntés volt a fesztivál elhalasztása – áll az Emmi közleményében.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X