Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem szolidalitásáról biztosítja az SZFE hallgatóit

A Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem szolidalitásáról biztosítja az SZFE hallgatóit

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Aggodalommal tekintünk Budapestre. A művészetek, az oktatás és a tudomány szabadsága veszélyben” – közölte Ulrike Sych, a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem rektora, aki közleményben követeli a kiállást az európai egyetemek autonómiája érdekében.

“Ezúton biztosítom Upor Lászlót, az SZFE lemondott rektorát és munkatársait teljes szolidaritásomról. A művészetek, az oktatás és a tudomány függetlensége akut veszélyben van, ezért egyetemünk nevében felszólítom Európa művészeit, főiskoláit és politikusait, hogy tegyenek ezek ellen a drámai események ellen. Kiállunk a demokratikus értékek, az egyenlő bánásmód és a sokszínűség mellett.”

- hirdetés -

A Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem a világ egyik legnagyobb és legismertebb zenei, színházi és filmtudományi egyeteme. Több mint 3000 hallgató 70 országból folytatja itt tanulmányait az egyetem 115 szakán a zene, az előadóművészet, a tudomány, a kutatás és az oktatás területein. Az intézmény intézete közé tartozik a Max Reinhardt Szeminárium és a Bécsi Filmakadémia. Az egyik legelismertebb globális oktatási felmérésének számító QS World University Rankings 2019-os toplistája világviszonylatban a legjobb előadóművészeti egyetemnek járó első helyre sorolta a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemet.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X