Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A méhek különleges világát tárja elénk a Banquet for Bees című interaktív...

A méhek különleges világát tárja elénk a Banquet for Bees című interaktív színházi előadás

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Pro Progressione és a Secret Hotel közös, Banquet for Bees című interaktív előadása a méhek szorgos életét mutatja be, és a tudomány művészeti értelmezésén keresztül világít rá a környezetvédelmi kérdések aktualitására és fontosságára. A produkció célja, hogy a résztvevők játékos formában járhassák körül az izgalmas témát, és minden érzékszervüket használva tapasztalhassák meg a méhek különleges világát. A nemzetközi tapasztalatokból építkező Banquet for Bees budapesti bemutatójára október 3-án kerül sor a Városmajori Szabadtéri Színpadtól indulva, de a premiert követően további hazai és határon túli helyszíneken is bemutatkozik majd az előadás. 

- hirdetés -

Többféle tudományos teóriát és városi legendát ismerünk arról, hogy mi történne az emberiséggel, ha a méhek kipusztulnának. Ha nem is tudunk teljesen pontos képet arról, hogy milyen körülmények között és hány év alatt történnének meg az apokaliptikusnak jósolt események, az egészen biztos, hogy a méhek a megporzó tevékenységük miatt az egyik legfontosabb és leghasznosabb állatfaj a világon, és nagyon megszenvednénk hiányukat. 

Hallottad valaha a méhek zümmögését igazán, de tényleg igazán közelről? Kerestél már a szabadban hihetetlenül vonzó illatokat? Próbáltál akár egyszer is egy rovar szemével látni? Mikor érintetted meg utoljára a fákat, a növényeket, vagy kóstoltál virágport és lépes mézet? Válaszod valószínűleg „egyszer”, vagy „régen”, esetleg „egyáltalán nem”. Persze az emberek élete nem ilyesmikről szól, de talán éppen ezért fontos néha megállni egy pillanatra, kiszakadni a mindennapok forgatagából, és megtapasztalni mindazt, ami körülvesz minket, mégis sokszor láthatatlan.

A Pro Progressione mint hazai színházi műhely, már régóta kereste annak a lehetőségét és módszerét, hogy ezen témákkal minél izgalmasabb módon tudjon foglalkozni. Ezért is ragadta meg a lehetőséget 2018-ban, amikor a témával konferenciákon és nemzetközi találkozókon is foglalkozó Christine Fentz-cel találkoztak. A művész különleges módszertana a környezetvédelmi elemeket az oktatási megközelítéssel vegyíti, mindemellett előadásai alternatív térspecifikus módon a városi tereken, parkokban, zöld területekben valósulnak meg. A Pro Progressione őt invitálta meg, hogy a közös munka eredményeként megszülethessen a Banquet for Bees című előadás, amely most önálló turnéra indul Magyarországon és a határon túli régiókban. Az előadás ideális lehetőség a kortárs alkotói módszerek elsősorban vidéki színházakban történő megjelenítésére, miközben az előadások erősítik a kőszínházak kapcsolatát a közönséggel, és szabadtéri jellegük miatt új nézői réteget érhetnek el.

Az alkotók az előadást különösen a fiatalabb korosztály figyelmébe ajánlják, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy már jóval környezettudatosabb generáció lépjen majd a nyomunkba. A produkció fontosságát támasztja alá az is, hogy akár az alternatív, akár a kőszínházi közeget nézzük, mindkét területen kevés, a tudománnyal és a környezetvédelemmel szoros kapcsolatba hozható művészeti program születik. 

Az előadás időpontja: 2020.10.03. 16:00 

Jegyek ide kattintva válthatók.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X