Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „A szabadság feletti őrködésre hívtak” – Makranczi Zalán az SZFE-ügyről

„A szabadság feletti őrködésre hívtak” – Makranczi Zalán az SZFE-ügyről

Makranczi Zalán színműész is őrséget állt a Színművészeti Vas utcai épületénél. Az SZFE-ügyről az alábbiakat írta közösségi oldalán:

- hirdetés -

„Tegnap este én is őrségben álltam a Színművészeti Egyetemen. Ott álltam, pedig sosem jártam oda. Viszont dolgoztam bent többször is. Sosem tapasztaltam agymosásra, ideológiai nevelésre utaló jeleket.

- hirdetés -

Ott álltam, pedig kicsit tériszonyom van. Közben az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen nem is a Színház- és Filmművészeti Egyetem, hanem a szabadság feletti őrködésre hívtak engem oda a fiatalok. Mert ami most az Egyetemmel történik, az a szabadság páros lábbal való tiprása.

Ide kapcsolódik:
Rudolf Péter: „Egy művészeti egyetem szabadsága nemzeti ügy”

Arra jók a srácok, hogy szavazzanak egy ország sorsáról (hisz elmúltak tizennyolc évesek) de arra már nem, hogy döntsenek a saját egyetemük sorsáról és az életükről? Milyen kifacsart logika ez?

És jelentem, hogy az odajáró lányok és fiúk jelenleg is tanulnak! Éjszakába nyúlóan vitatkoznak, érvelnek és ellen érvelnek arról, hogyan legyen tovább. Mert bizony nem mindenben értenek egyet. És ez így van jól.

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „A közös nevezőhöz el kell fogadni az új kuratóriumot”

Viszont most azt tanulják, hogyan lehet erről beszélni, és hogy lehet megoldani békésen. Időt és energiát nem sajnálva. Tanulják, hogy mi is az a Demokrácia. És próbálnak azokhoz szólni, akiket a két partvonalról üvöltöző csoport megrémít és taszít, hogy lehet máshogy is létezni. Meg lehet maradni EMBERNEK!”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.