Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A világ legrangosabb dizájn díjával, a Red Dottal ismerték el Farkas Anna...

A világ legrangosabb dizájn díjával, a Red Dottal ismerték el Farkas Anna munkáját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A 2015-ben Red Dot díjjal kitüntettet különleges körnaptárhoz kapcsolódó doktori kutatásból született meg Farkas Anna Anaptár, művészet és tudomány metszéspontja című könyve, amely elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését a Red Dot: Best of the Best díjat, Brands & Communication kategóriában.

A Red Dot: Best of the Best a legeslegkiemelkedőbb dizájn védjegye, amelyet világszerte elismernek. A több mint 65 éve alapított díjra ebben a kategóriában 6992 projektet neveztek be 50 országból és 2020-ban a Red Dot: Best of the Best elismerést a márkák és projektek mindössze csak 8 ezrelékének ítélték oda.

- hirdetés -

A Magyar Képművészeti Egyetem Doktori Iskolájának készített disszertáció, a rendkívül magas színvonalú grafikai tervezésével, kreativitásával és kivitelezésével nyerte el a 24 tagú, nemzetközi zsűri elismerését. Ez a különleges cím egyben jelölést is biztosít a lehető legnagyobb díjra a Red Dot: Grand Prix-ra.

A nyertes doktori (DLA) disszertáció az Anaptárhoz kapcsolódó kutatásokból és a tárgy-sorozat elkészítése során szerzett tapasztalatokból indult ki. Az adatvizualizáció és a mintázatfelismerés feltérképezése kapcsán a cél, további tudományos és művészeti összefüggések feltárása volt. Az egyedülálló kiadvány különböző borítóin megjelenő, kézzel hímzett adatábrázolásokról – amelyek a nappalok és éjszakák hosszát mutatják meg a 47. szélességi körön –, így vall Farkas Anna, az alkotó:

„Fontos volt számomra, hogy olyan szokatlan és egyedi látásmóddal közelítsem meg a címoldal megtervezését és elkészítését, amely méltó lehet a disszertációmban említett csillagásznők örökségéhez – ezzel tisztelegve az univerzumról megszerzett tudásunk alapjait lefektető női tudósok előtt és emléket állítva Cecilia Payne különleges munkásságának.”

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X