Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Adományokból mentenék meg Verdi omladozó villáját, ahol a Traviatát komponálta

Adományokból mentenék meg Verdi omladozó villáját, ahol a Traviatát komponálta

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Közösségi gyűjtést indítottak Olaszországban Giuseppe Verdi zeneszerző (1813-1901) sürgős felújításra szoruló villájának megmentésére. Az észak-olaszországi ház a koronavírus-járvány miatt az elmúlt hónapokban csaknem teljesen bevételek nélkül maradt.

A 100 ezer euró (35 millió forint) adomány összegyűjtését célzó akciót a zeneszerző örökösei indították a múzeummá átalakított villa restaurálására és az azt övező hathektáros park rendbe tételére. 

- hirdetés -

A villa Filomena Verdi, a zeneszerző fogadott lánya örököseinek, Angiolo Carrara Verdi és felesége, Manuela birtokában van. A gyűjtést azért indították, nehogy esetleg be kelljen zárni a múzeumot, amelynek tetőzete és homlokzata is sürgős renoválásra szorul – mondta el a La Stampa című lapnak az épületet múzeumként igazgató házaspár.

Verdi 1848-ban vásárolta a Sant’Agata-i villát, melyben  1851-től lakott és komponált számos operát. A villában még megvannak a régi bútorok és Verdi egykori használati tárgyai, köztük egy Fritz márkájú zongora, melyen a zeneszerző A trubadúr és La Traviata című operáit komponálta.

Ide kapcsolódik:
5000 oldalt digitalizáltak Verdi jegyzeteiből

(Via MTI, Wanted in Milan)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X