Papageno Radio
Intermezzo Az Európai Színházi Unió is támogatja az SZFE ügyét

Az Európai Színházi Unió is támogatja az SZFE ügyét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Európai Színházi Unió közleménye:

Az Európai Színházi Unió tagjai aggodalommal követik a magyarországi színházak körül kialakult helyzetet, a törvényhozás azon intézkedéseit, amelyek bármilyen fokon korlátozni próbálják a színházi intézmények és alkotók kifejezési szabadságát és növelni próbálják a politika befolyását, a színházi életre gyakorolt döntési jogát, és elítél minden olyan kísérletet, amely a színházak művészi szabadságát és önállóságát korlátozni próbálják.

Meggyőződésünk, hogy a színház a teljes alkotói szabadság érvényesítésén keresztül szolgálja a nemzetek párbeszédét és nem tűr meg semmiféle politikai befolyást.

Ugyanakkor az unió elvárja tagszínházaitól, hogy határozottan fellépjenek a színházi intézmények fölött gyakorolt bárminemű politikai nyomás ellen, függetlenül attól, hogy melyik oldalról érkezik. Kifejezzük azon reményünket, hogy a magyarországi színházi helyzetet sikerül józan párbeszéd és felelős döntések útján rendezni, és a színház nem válik megosztó, hanem egyesítő tényezővé mind a magyarországi, mind az európai kultúrában.

Az Europai Színházi Unió tagjainak listája itt érthető el.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X