Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Az Örkény és a Katona is szolidaritásáról biztosított az SZFE hallgatóit

Az Örkény és a Katona is szolidaritásáról biztosított az SZFE hallgatóit

Hétfőn a Katona József Színház, egy nappal később pedig az Örkény Színház is támogatásáról biztosította a Színművészeti hallgatóit.

- hirdetés -

A Katonában a Poppea megkoronázása című előadás végén a közönség a legördülő függönyre írva a következőket olvashatta: „Az elmúlt napokban megfosztották jogaitól a Színház- és Filmművészeti Egyetem megválasztott döntéshozó testületét, a Szenátust és súlyos vádak érték szakmánk több jeles képviselőjét.”

- hirdetés -

Tiltakozás a Poppea megkoronázásának végén

Kiállunk Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ascher Tamás és az egyetem lemondott vezetősége mellett. Tiltakozunk az SZFE autonómiájának felszámolása ellen! Színház- és Filmművészeti Egyetem #SZFE #KatonaJózsefSzínház #Poppeamegkoronázása

Közzétette: Katona József Színház – 2020. augusztus 31., hétfő

Leszögezték, hogy a Katona kiáll az egyetem lemondott vezetősége, valamint a színház korábbi igazgatói, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor, illetve főrendezője, Ascher Tamás mellett, akik mindhárman otthagyták az SZFE-t miután Vidnyánszky Attila lett a modellváltás eredményeként létrehozott, a fenntartói jogokat gyakorló alapítvány kuratóriumának az elnöke.

#FREESZFE – tiltakozás a Poppea megkoronázása végén

"…mégis utoljára kivilágosodik." – A Poppea megkoronázása c. előadásunk végén a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékeivel közösen tiltakoztunk az SZFE autonómiájának felszámolása ellen.🤚#Freeszfe #katonajozsefszinhaz #Poppeamegkoronázása

Közzétette: Katona József Színház – 2020. szeptember 1., kedd

Kedden miután a hallgatók elfoglalták az egyetemet, este a Katona színpadán léptek fel, ahol egy átköltött népdalt énekeltek: „Ej, a titkos egyetem titkosan kezdődik, mégis utoljára kivilágosodik.”

Taps a ma esti Kertész utcai Shaxpeare-mosó után. Kiállunk az SZFE hallgatói mellett.#freeszfe

Közzétette: Örkény István Színház – 2020. szeptember 1., kedd

Az Örkény Színház által közéttett videó szerint a kedd esti Rómeó és Júlia-átiratuk végén náluk is a hallgatók foglalták el a színpadot. A közönség felállva, tapssal jutalmazta őket.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.