Papageno Radio
Intermezzo Bánkövi Gyula nyerte az Anima Musicae zeneszerzőversenyét

Bánkövi Gyula nyerte az Anima Musicae zeneszerzőversenyét

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A járványhelyzet miatt a Bartók Rádió Márványtermében zárt ajtók mögött rendezték meg szeptember 13-án az Anima Musicae Kamarazenekar szervezésében a Für Anima zeneszerzés verseny döntőjét.

Az 56 beérkezett pályamű közül hat kiválasztott alkotás szólalt meg az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában, Tihanyi László vezényletével. A rangos hazai zeneszerzőkből és előadóművészekből álló zsűri (Rohmann Ditta csellóművész, Dukay Barnabás, Horváth Balázs, Tornyai Péter, Serei Zsolt és Tihanyi László zeneszerzők, valamint G. Horváth László hegedűművész) hosszas tanácskozás után meghozta döntését, amely alapján:

  • az első díjat és a zenekar különdíját Bánkövi Gyula,
  • a második díjat Zámbó Jonatán,
  • a harmadik díjat Brandenburg Ádám kapta.

A FUGA-különdíjában részesült megosztva Bánkövi Gyula és Molnár Viktor, a zenekar hangfelvétel díját Lázár Dániel kapta.

Tihanyi László, a zsűri elnöke kiemelte, hogy „változatos, sokszínű művek születtek, amelyek létjogosultságot adtak az Anima Musicae Kamarazenekar versenyének. Külön örömükre szolgált, hogy egy kiforrott zeneszerző egyéniség mellett ígéretes fiatalok műveit ismerhették meg.”

A hangverseny műsorát felvételről a Bartók Rádió szeptember 15-i Artrium adásában hallgathatják meg az érdeklődők 22 órai kezdettel.

Promóció

X
X