Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dés László az SZFE-ről: „Szolidaritás-hiányos társadalomban élünk”

Dés László az SZFE-ről: „Szolidaritás-hiányos társadalomban élünk”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Pár napja több mint ezer zenész csatlakozott ahhoz a petícióhoz, amelyben határozottan kiállnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett. A szolidaritási nyilatkozatot Dés László is aláírta, az ATV-nek elárulta, hogy miért tartotta ezt fontosnak.

Dés László pedig úgy gondolja, ebben az esetben nemcsak a Színművészeti mellett, hanem saját magáért is kiáll. „Ezek olyan ügyek, amelyben egy társadalomnak éreznie kéne, hogy a szabadságért, a szakmánkért, egy hivatásért és a jövőnkért harcolunk.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Több mint 1000 zenész áll ki a Színművészetiért

Ezektől a srácoktól el akarják venni a grundot, és azt gondolom, hogy amikor a grundért harcolnak, akkor a jövőjükért harcolnak, és én ezzel szolidáris vagyok, szeretnék nekik segíteni, ahogy tudok.”

Ide kapcsolódik:
„Tudom, mit vállaltam” - Rátóti Zoltán válasza Alföldi Róbertnek

Dés László szerint egy szolidaritás-hiányos társadalomban élünk: sok- sok évre visszamenőleg nagyon hiányzott a szolidaritás, a kiállás, és Dés vissza is utalt ennek kapcsán Sándor Máriára, az egészségügyi dolgozók vagy a CEU illetve az MTA ügyére. Mint mondta, nagyon hosszan lehetne sorolni, szerinte sokszor még azok a hivatások, szakmák, intézmények sem szolidárisak saját magukkal, akiket éppen tönkretesznek.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X