Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dés László, Szinetár Dóra és Geszti Péter nyitja az idei Zsidó Művészeti...

Dés László, Szinetár Dóra és Geszti Péter nyitja az idei Zsidó Művészeti Napok programjait

Ebben az évben semmi sem meglepő, az sem, hogy a szokásos május helyett ősszel és télen tervezzük a Zsidó Művészeti Napok programjait, és nem egy héten keresztül, hanem több hónapon át, különböző tradicionális ZsiMü helyszíneken. 

- hirdetés -

A MoMKultban október 24-én Dés László, a ZsiMü egyik legkedvesebb sztárvendége Szinetár Dórával és Geszti Péterrel lép a közönség elé. Az est az egyik legnagyobb slágerének címét viseli „Legyen úgy”. Ez a felállás egyedi és újszerű, bár a barátság Geszti Péterrel régi, hiszen együtt jegyzik a Dzsungel könyve és a Pál utcai fiúk nagysikerű musicaleket. Szinetár Dóra is már évek óta játszótársa Dés Lászlónak. Jó a csapat és nem mindennapi zenei élmény várható. Legyen úgy.

- hirdetés -

November 10-én a Bethlen Téri Színházban a Dart Társulat modern táncprodukciója különleges élményt ígér. Az izraeli koreográfus különleges látásmódja és a táncosok lelkes előadása egy olyan művet hoz létre, ami igazolja a „Yü-Shi” létjogosultságát. A Yü-Shi, mely az est címe, két japán szó kombinációjából született, az univerzum és az érzelmek kapcsolódását hivatott bemutatni. A produkció művészeti vezetője Varga Kinga koreográfus táncművész.

November közepén 11-én a Modern Art Orchestra Mindig az a perc című koncertjét mutatjuk be, mely Tompos Kátya, Pataki Szilvia és Pocsai Krisztina közreműködésével idézi meg többek között a feledhetetlen díva Karádi Katalin szellemét. A Budapest Bár koncertje november 12-én várja a közönséget, a 11 énekessel fellépő zenekar estjéről idén nem hiányozhat az irodalom sem. Erről most Grecsó Krisztián fog gondoskodni, egyedi humorával, szépirodalommal egészítve ki a zenekar nagyszerű muzsikáját.

Ide kapcsolódik:
Közös dalt írt Grecsó Krisztián és a 30 éves Csík Zenekar - Videó

November 14-én Náray Erika Időutazás – dalok és sztorik az Oscar díj történetéből című koncertje az Uránia Nemzeti Filmszínházban, nagyszerű művész vendégeivel Pálmai Annával és Tasnádi Bencével várja a közönséget. Náray Erika ezzel az előadásával sem fog csalódást okozni a közönségének, a téma hálás, bár 90 év termését feldolgozni, feleleveníteni nem könnyű feladat. Az időutazás biztosítja, hogy minden korosztály megtalálja a számára legkedvesebb zenét.

Náray Erika – forrás: ZsiMü

December hónap további izgalmas programsorozatot ígér, Jávori Fegya, Mácsai Pál, Korcsolán Orsolya valamint a Stetl zenekar közreműködésével, olyan helyszíneken mint a Frankel Zsinagóga, a MOM Kupola, és az Uránia Nemzeti Filmszínház.

2021 tavaszán márciusban és májusban jelentkezik ismét a Zsidó Művészeti Napok új programokkal.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.