Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Egyszerre még soha nem volt ennyi Rembrandt-alkotás Prágában

Egyszerre még soha nem volt ennyi Rembrandt-alkotás Prágában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Rembradt van Rijn, a híres holland festő tíz festményét és több mint félszáz rajzát láthatják szeptember 25-től az érdeklődők a prágai Kinský-palotában megnyílt kiállításon.

A Rembrandt: Az ember portréja elnevezésű kiállítás a prágai cseh Nemzeti Galéria idei legnagyobb szabású projektje. Megnyitását a koronavírus-járvány miatt többször is elhalasztották.

- hirdetés -

A járvány miatt a neves külföldi múzeumok és képtárak képviselői, akik a Rembrandt-alkotásokat a prágai galériának kölcsönözték, nem tudtak megjelenni az ünnepi megnyitón – közölte Lucie Nemecková, a tárlat kurátora. Megjegyezte: nem kizárt, hogy ez a kiállítás a járvány miatt hosszabb időre az utolsó a maga nemében Prágában.

Ide kapcsolódik:
14,5 millió fontért kelt el egy ritka Rembrandt-önarckép

A cseh gyűjteményekben egyetlen Rembrandt-kép szerepel, A tudós szobája (Rabbinus), a többi alkotást Kölnből, New Yorkból, Madridból, Londonból, Bécsből és Amszterdamból kapta kölcsön a prágai Nemzeti Galéria.

„Ennyi értékes Rembrandt-alkotás együtt még soha nem volt látható Prágában” – jelentette ki Anne-Marie Nedoma, a galéria igazgatója a szeptember 24-i ünnepi megnyitón. Szerinte a kiállított képek és rajzok a látogatót Rembrandt egész életén végigvezetik.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X