Papageno Radio
Intermezzo Eladó a ház, amely Emily Brontë Üvöltő szelek című regényét inspirálta

Eladó a ház, amely Emily Brontë Üvöltő szelek című regényét inspirálta

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Több mint egymillió fontért (385 millió forintért) eladó az a ház, amely Emily Brontë Üvöltő szelek című regényét ihlette. Az írónő gyermekkorában gyakran tartózkodott a nyugat-yorkshire-i Stanburyben álló Ponden Hallban, amely 1541-ben épült.

Az épület és a környező birtok fontos szerephez jutott Brontë Üvöltő szelek című regényében – emlékeztetett rá a BBC News cikke. A házat 2014-ben panzióvá alakították, és jelenleg tulajdonosai, Steve Brown és Julie Akhurst működteti. A Brontë lányok, Emily, Anne és Charlotte először 1824 szeptemberében vendégeskedtek Ponden Hallban, ahová az esőzések okozta áradás miatt mentek át, de később is számos alkalommal látogattak oda. A házat nem csak Emily Brontë, de Anne is megörökítette a Windfell asszonya című romantikus regényében.

Ponden Hall könyvtára, amelyben Shakespeare művei is megvoltak, nagyon fontos volt a Brontë nővérek számára, gyakran használták.

Ide kapcsolódik:
Életrajzi film készül Emily Brontë-ról

Emily és Anne Brontë 1848 és 1849 között fél éven belül haltak meg tuberkulózisban, a betegség fivérüket, Branwellt is elvitte. Charlotte Brontë a családi tragédia után is folytatta az írást, férjhez ment, ő 1855-ben hunyt el.

Ide kapcsolódik:
Teret neveztek el Charlotte és Emily Brontë-ről Brüsszelben

Brownék 1998-ban költöztek be a házba, és felújították a történelmi épültet.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X