Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Erdős Attila: A Mágnás Miska élőben, a színházban ülve teremti meg az...

Erdős Attila: A Mágnás Miska élőben, a színházban ülve teremti meg az igazi báját

Eddig egy kiszámíthatatlan és lemondásokkal teli év áll mögöttünk a világot letaglózó koronavírus-járvány miatt, éppen ezért most még jobban szomjazunk a kultúrára és a szórakozásra, mint valaha. Nem is kerülhetne jobbkor ismét a Budapesti Operettszínház színpadára a Mágnás Miska. Az előadás jelentőségéről, a művészek felkészüléséről és a közönség fontosságáról beszélgettünk a darab egyik főszereplőjével, Erdős Attilával.

- hirdetés -

– Szeptember 24-én kerül ismét műsorra a magyar operettirodalom egyik legsikeresebb műve, a Mágnás Miska, amely a Budapesti Operettszínházban is nagy közönség kedvenc. Mire számíthat a közönség idén? Más lesz esetleg, mint ahogy eddig megszokhattuk?

- hirdetés -

– Ez az előadás lassan 20 éve tekinthető biztos pontnak az Operettszínház életében, egy olyan meleget adó kályhaként működik, ami mellé mindig öröm lecsüccsenni zord időkben. Ez nem változott és nem is fog megváltozni. Jöhet itt bármi, a kályha begyújtásra készen áll, a székek pedig örömmel várják az odakucorogni vágyókat.

– Sajnos a járvány miatt több előadás is elmaradt vagy éppen torlódott az elmúlt hónapokban, ami nemcsak a közönségre, hanem a művészekre is kihatott. Érezhető volt ez a felkészülésben? Jelentett- e valamiféle nyomást az a tudat, hogy most nem a művészet, hanem a vírus diktál?

– A darabok elmaradásának lehetősége valóban kényelmetlen. A művészek a felkészülési időszak alatt sok-sok energiát gyűjtenek, amit végül az előadásokon vezethetnek le. Roppant kellemetlen annak tudatában felszívni ezt az energiát, hogy esetleg nem lesz hol és hogyan levezetni. Ha már járvány van, akkor egy ilyen példával élnék: olyan ez, mint mikor az ember tüsszenteni készül, de az utolsó pillanatban elmúlik. Aztán megint, majd még egyszer. Tüsszentsünk, vagy ne tüsszentsünk, de döntse már el a szervezetem! Persze, mint ahogy egy emberi szervezet, úgy ez a járványhelyzet is egy bonyolult. Előbb-utóbb megoldjuk ezt is és minden mehet úgy, mint régen! Kitartást kíván nézőtől és előadótól egyaránt!

– Ha a járványhelyzet megkívánja, tervezik- e esetleg olyan „home office” formában megvalósítani az előadást, mint azt korábban Dolhai Attila is tette a Szétszakítottak kapcsán?

– A Mágnás Miskából két nagyon vidám előadás már régóta megtekinthető az interneten. Ezek szolgálhatnak gyógyírként, mindemellett én úgy érzem, hogy ez az előadás élőben, a színházban ülve teremti meg az igazi báját. Nagyon jól esik együtt lélegezni a közönséggel és együtt megélni a vidámságát ennek a darabnak. Félek, ez a közönség hiányában, egy élő stream keretében szegényebbé válna. De akárhogy is legyen, mi mindent megteszünk, hogy minden a lehető legjobban alakuljon a színpadon!

* A promóciós interjú a Blogstar anyagának engedéllyel történő utánközlése.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.