Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Folytatódik az SZFE és a kuratórium közti állóháború

Folytatódik az SZFE és a kuratórium közti állóháború

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A kuratórium képviseletében Rátóti Zoltán vett részt azon az egyeztetésen, mely az SZFE jövőjét hivatott tárgyalni, azonban ismét arra jutottak a felek, hogy további egyeztetésekre lesz szükség, hallható a HVG riportjában, melyben egyúttal felmerült a kérdés, hogy valójában történt-e előmenetel a Színművészeti jelenlegi ügyében, ha az egyetem rektora nem jelent meg a tárgyaláson.

„Ez a konfliktus csak és kizárólag akkor oldódhat fel, ha mind a kuratórium, mind az intézmény részéről lesznek gesztusok a másik irányába. Ebből eddig nagyon kevés volt” – nyilatkozta az egyeztetés után Murai László a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) elnöke.

- hirdetés -

Az SZFE álláspontja következetes: a kuratóriummal egészen addig nem tárgyal, amég az álláspontjaikban a két fél nem közeledik egymáshoz. Olyan egyeztetést is terveznek, amelyben a Hallgatói Önkormányzat és a jelenlegi intézményvezetés ismerteti véleményét behatóbban.

A kuratórium feltehetően továbbra is elzárkózik attól, hogy tagjai közé olyanokat is felvegyen, akiket az egyetem javasolt, a tanév és az oktatás megkezdését azonban szorgalmaznák, ennek lezajlására azonban a HÖOK elnök nem lát jelenleg megldást.

Sajtótájékoztató az SZFE jövőjéről:

Közzétette: HVG – 2020. szeptember 9., szerda

(Via HVG)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X