Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hat Munkácsy-tematikájú köztéri szobrot helyeznének el Békéscsabán

Hat Munkácsy-tematikájú köztéri szobrot helyeznének el Békéscsabán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Meghívásos pályázatot hirdet a békéscsabai önkormányzat békéscsabai vagy a városhoz kötődő szobrászművészeknek. Hat helyszínen, a festőhöz és műveihez kötődő köztéri szobrot szeretnének elhelyezni az épülő Munkácsy-negyedben.

- hirdetés -

A Beliczey-parkban, az új bábszínház kertjébe a Köpülő asszony, a Munkácsy Emlékház parkjába a Délután a parkban, az Aradi vértanúk ligetébe a Rőzsehordó, a Derkovits sori hídfőhöz az Ásító inas című Munkácsy-képek alapján készülő alkotást, míg a Széchenyi-ligeti játszótérhez egy festékes tubust, a Munkácsy Múzeum elé pedig magát a festőt ábrázoló szobrot szeretne a békéscsabai önkormányzat elkészíttetni.

A pályázaton való részvételre békéscsabai, vagy a városhoz kötődő szobrászművészeket, Boros Pétert, Kotormán Norbertet, Miklya Gábort és Prisztavok Tibort kérik fel. A szobrokat az épülő Munkácsy-negyedben helyezik majd el. Középpontja a legtöbb eredeti festménnyel rendelkező Munkácsy Múzeum lesz, de ennek keretében építik meg a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új épületét, felújítják a Munkácsy Emlékházat, az Ursziny-Beliczey-kúriát, valamint három hidat a pécsi Zsolnay-negyed mintájára kialakítandó városrészben.

Ide kapcsolódik:
Folytatódik a Munkácsy-negyed kialakítása Békéscsabán

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X