Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kovács Patrícia: „Az SZFE-nek szüksége van a változásra, de az eljárás minősíthetetlen”

Kovács Patrícia: „Az SZFE-nek szüksége van a változásra, de az eljárás minősíthetetlen”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A színésznő szerint a régi Vidnyánszky Attila most ott tüntetne a fiatalok között.

Kovács Patrícia az RTL Klubnak adott interjút az SZFE-ügy kapcsán, melyben a színésznő elismerte, hogy valóban szükség van reformokra, de hozzátette, hogy a régi Vidnyánszky Attila most ott tüntetne a fiatalok között.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A Magna Charta Universitas útja a Vas utcától a Parlamentig – Így zajlott a Színművészeti Egyetem demonstrációja

„Az biztos, hogy erre az egyetemre anyagilag, meg mindenhogy ráfér a reform. De az az eljárás, ahogy ez zajlott, az minősíthetetlen. És az, ahogy ezeket a tanárokat megalázzák, az tűrhetetlen” – mondta.

„Vidnyánszky Attiláról annyit mondanék, hogy az, ahogy és ahonnan ő jött, és amilyen szabad gondolkodó ember volt, és csodálatos színházat csinált, köszönőviszonyban sincs azzal, amit most képvisel. Az a Vidnyánszky, aki egy szabad őszinte művész ott tüntetne a fiatalok mellett” – fogalmazott Kovács Patrícia.

Ide kapcsolódik:
„Valóban senki sem kíváncsi a magyar kultúra rejtett kincseire? - Török Viola az SZFE-ügyről

Szeptember 1-jétől alapítványi fenntartás alá került a Színház- és Filmművészeti Egyetem, az új szervezet kuratóriumi elnöke pedig Vidnyánszky Attila lett. Az intézmény teljes vezetése távozott, úgy érezték ugyanis, hogy a modellváltással alapvetően sérül az intézmény autonómiája. Bejelentésük után tiltakozás kezdődött az egyetem Vas utcai épületénél, később pedig a hallgatók elfoglalták az épületet. Szeptember 6-án több ezer ember részvételével hoztak létre stafétaláncot Budapesten, miközben a nemzetközi szakma képviselői is sorra kiállnak az egyetem diákjai és tanárai mellett.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X