Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Lenyűgöző, mi mindent vitt végbe a Nemzetiben” – Fülöp Péter színigazgató Vidnyánszky...

„Lenyűgöző, mi mindent vitt végbe a Nemzetiben” – Fülöp Péter színigazgató Vidnyánszky Attiláról

Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, az EMMI művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára az origo.hu-n jelentette meg írását Vidnyánszky Attiláról.

- hirdetés -

„2015-ig nem ismertem személyesen Vidnyánszky Attilát. Akkor találkoztunk először, amikor gazdasági igazgatója lettem a kaposvári Csiky Gergely Színháznak. (…) Kérésemre készséggel fogadott, s olyan végtelenül emberi, segítőkész, támogató figyelmet bevallom, nem sokszor tapasztaltam, mint amit tőle kaptam. Beszélgetésünk végére számos tanáccsal, ajánlással látott el, s mire visszaértem a színházba, nyoma sem volt rajtam az új kihívásokat mindenkor jellemző enyhe kezdeti izgalomnak” – kezdi írását Fülöp Péter, majd Vidnyánszky Attila rendezéseit méltatja.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Bátrak, az igazság védelmezői” – tüntetést tartottak az SZFE mellett

„Lenyűgöző, mi mindent vitt végbe a Nemzetiben! Természetes, hogy néhány pályatárs irigységéből fakadóan támadások érik. De hogy a sajtó egy része minden alapot nélkülöző módon démonizálja a személyét?… Mindez azoknak a lassan történelmivé váló felelőssége, akik a színházról vallott esztétikájukat egyedül üdvözítő útnak, felépített szakmai nimbuszukat örökérvényűnek, a színházi közéletben betöltött pozícióikat privilégiumnak tekintik. S ha már színházról alkotott látásmód: a Csiky Gergely Színház a Buborékok c. előadással nyitotta újra kapuit ismét a nagyközönség előtt.” Írását a következő sorokkal zárja.

Ide kapcsolódik:
„Félelmetes erők állnak a tüntetések mögött" – Így reagált Vidnyánszky Attila az eseményekre

„Értem én, persze, hogy a zsenitől mindig félnek, akik nem azok. De talán érdemes lenne elgondolkodni arról, hogy az általa megajánlott útnak – úgy a színpadon, mint a színházi közéletben, vagy a Színház- és Filmművészeti Egyetem kapcsán – nem célja, hogy eltörölje a hazai színházi hagyományokat. Ellenben feltett szándéka, hogy megújítsa azt. Valljuk be: ráfér.

#énkiállokVidnyánszyAttilamellett

Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója”

A szöveg teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.