Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Lezárult a vizsgálat az Eszenyi-ügyben – Rudolf Péter dönt a továbbiakról

Lezárult a vizsgálat az Eszenyi-ügyben – Rudolf Péter dönt a továbbiakról

Lezárult a Vígszínház Felügyelő Bizottságának vizsgálata, melynek során a bizottság összesen 71 írásban, illetve személyesen tett bejelentéssel foglalkozott – tudatta a sajtóval a Főpolgármesteri Hivatal.

- hirdetés -

A közlemény szerint a július 7-9. között tartott meghallgatások után a Felügyelő Bizottság közölte megállapításait a vizsgálatot elrendelő főpolgármester-helyettessel, aki tájékoztatta ezekről a színház új vezetőjét. Gy. Németh Erzsébet arra kérte a színház igazgatóját, Rudolf Pétert – aki egyben az ügyvezetői feladatokat is ellátja –, hogy „saját hatáskörében intézkedjen a Felügyelő Bizottság megállapításait illetően, hozza meg azokat a döntéseket, amelyek biztosítják a színházban folyó szakmai munka nyugodt légkörét.”

- hirdetés -

A 24-hu megkeresésére Rudolf Péter a következőket mondta:

„A felügyelőbizottság által lefolytatott vizsgálatról szóló tájékoztatást megkaptam. A színház dolgozóival, a szakszervezettel, a tárvezetőkkel és a megalakuló művészeti tanács tagjaival egyeztetve, az ő véleményüket figyelembe véve fogom meghozni a szakmai döntést.”

Ide kapcsolódik:
A Vígszínház társulata nem támogatja Eszenyi Enikőt

„A vizsgálatot a főpolgármester kezdeményezte a Vígszínházban idén márciusban, miután a társulat több egykori és jelenlegi tagja is bírálta az akkori igazgató, Eszenyi Enikő vezetési módszereit, és elhangzott az is, hogy a verbális erőszak, a nyilvános megalázás és a „felülrendezés” régóta a Vígszínház vezetői kultúrájának részét képezi. Eszenyi végül március 19-én visszavonta az igazgatói pályázatát” – áll a 24.hu tudósításában.

(Via 24.hu)

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.