Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mácsai Pál: „Érvek helyett indulatok mozgatják az SZFE átalakítását"

Mácsai Pál: „Érvek helyett indulatok mozgatják az SZFE átalakítását”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az én működésem alatt ez a legnagyobb szakmai krízis – közölte Mácsai Pál az SZFE átalakítása kapcsán az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az Örkény Színház igazgatója a 21. század emlékezetes csomópontjának nevezte azt, ami jelenleg a Színművészetin zajlik.

Mácsai Pál nem talál racionális elemet az egyetem körüli elmúlt fél év történéseiben. Utalt az átalakítás határidejének drasztikus lerövidítése, az egyetemi vezetés kompromisszumos javaslatainak lesöprésére, amelyek szerinte arra utalnak, hogy az eseményeket indulat mozgatta és nem érvek.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „Új vezetés kell az SZFE élére”

Mácsai szerint a szenátus jogköreinek elvétele intervenció, megszállás, amivel a szenátus tagjainak sok éves munkája kérdőjeleződött meg. Az, hogy az diktál, akinél a pénz van, az feudális gondolat, a demokráciára nem jellemző, mert ott létezik a fékek és ellensúlyok rendszere – tette hozzá.

Az eseményeknek van egy olyan, akaratlanul előálló előnye, hogy történelmi tapasztalatot szerezünk az emberi természetről és a hatalom természetéről, ami a színházi szakmában jól jön a későbbiekben.

Ide kapcsolódik:
Addig maradnak a tüntetők, amíg helyre nem állítják az SZFE autonómiáját

Mácsai Pál szerint a történteknek egy jó kimenete van, a visszavonás. Olyan léptékű államférfiúi bölcsesség kellene, amely belátja, hogy ezt a dolgot rosszul mérték föl – mondta az Örkény Színház igazgatója. Az SZFE oktatóit ért sajtótámadásokról Mácsai azt mondta, hogy nem érti, ilyen alacsonyról ilyen magasra hogyan lehet felköpni.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X