Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Máté Gábor: „Megrendítő volt a diákjaim kiállása”

Máté Gábor: „Megrendítő volt a diákjaim kiállása”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, aki 27 éve után távozik a Színművészetiről az ATV-nek beszélt az egyetem körül kialakult eseményekről.

- hirdetés -

„A hatalom nem gondolta át kellőképpen, hogy milyen típusú darázsfészekbe nyúl bele” – jelentett ki Máté Gábor, aki szeptember 5-én este állt őrt az egyetemnél. Egykori és jelenlegi diákjai ezt az alkalmat használták ki arra, hogy közös énekléssel köszönjék meg nekik az elmúlt közel három évtizedet.

„Nagyon megrendítő volt” – így jellemezte diákjai gesztusát a Katona József Színház igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy komoly színészi munka volt mögötte, hogy ne sírja el magát. Máté Gábor egyúttal leszögezte, hogy a tanároknak nincs közük azokhoz a megmozdulásokhoz, amiket az egyetem diákjai szerveznek. Arról is beszélt, hogy nem hagyja ott a diákjait, bár felmondott az egyetemen, de a negyedik évtől már koordinálás, konzultációs sorozata, egy-egy kurzus megszervezése az osztályfőnök dolga, amit a színészmesterségről tanítania kellett, azt a tudást már átadta a diákoknak.

„Amikor Székely Gábort leköpik, azt is leköpik, aki én lettem” – fogalmazott Máté Gábor, aki két évig tanult korábban Székelytől, elmondása szerint a színházról való gondolkodását 180 fokban változtatta meg a rendező.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X