Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Mi látjuk őket! - A Színházi Kritikusok Céhé is kiáll az SZFE...

Mi látjuk őket! – A Színházi Kritikusok Céhé is kiáll az SZFE mellett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színházi Kritikusok Céhe szolidáris a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és oktatóival. A következőkben az ő közleményüket tesszük közzé.

Mi, akik harmadéves koruktól járunk a vizsgaelőadásaikra, figyeljük a pályájukat a diplomaosztás után, látjuk őket fővárosban és vidéken, kőszínházakban és független társulatoknál, pontosan tudjuk, hogy értékes, színvonalas képzésben részesültek, hogy az egyetemtől a szakmai tudás mellett az alkotás szabadságát kapták útravalóul.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
27 év után Máté Gábor is beadta felmondását a Színművészetin

Aggodalommal figyeljük, hogy a központi akarat egyetlen ember kezébe adja a magyarországi színészképzést; hogy az új épület ígéretén kívül az elmúlt hónapokban semmi nem derült ki abból, hogyan kívánják megreformálni a 155 éves egyetemi oktatást; hogy az érintetteket, véleményük figyelmen kívül hagyásával, kész helyzet elé állították. Veszélyesnek és méltatlannak tartjuk, ahogy az oktatókat és a hallgatókat megbélyegzik, címkézik.

Ide kapcsolódik:
„Valóban senki sem kíváncsi a magyar kultúra rejtett kincseire? - Török Viola az SZFE-ügyről

Egyetértünk a hallgatók által megfogalmazott követelésekkel, támogatjuk az egyetem autonómiájáért folytatott küzdelmüket.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X