Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Mucsi Zoltán: „Sosem hittem volna, hogy Magyarországon illúzióvá válik a normalitás”

Mucsi Zoltán: „Sosem hittem volna, hogy Magyarországon illúzióvá válik a normalitás”

Ha kimarad még egy évad, vége a magyar színháznak – mondja Mucsi Zoltán a vírushelyzet fokozódását látva. Az országszerte Kapaként ismert színművészt azonban nem csupán az a helyzet keseríti el. A karaktergyilkos propaganda fel is dühíti, azt pedig sosem hitte volna, hogy 2020-ra Magyarországon illúzióvá válik a normalitás – például a Színház- és Filmművészeti Egyetem kormány általi lerohanásának történetében nincs szerinte szemernyi bölcsesség sem. A valaszonline.hu interjúja.

- hirdetés -

– Úgy kell nekik?

- hirdetés -

– Kiknek?

– A Színművészetinek. Többször is hiába próbálkozott bejutni oda. Most legalább móresre tanítja őket valaki!

– Lehetne így is, persze: nem kellettem nektek, most akkor jól kiélvezem a kivéreztetéseteket! Csak ez pitiáner lenne, amilyen reményeim szerint nem vagyok. Nem vagyok biztos abban sem, hogy amikor elutasítottak, nem volt igazuk. Lehet, hogy tényleg nem hoztam akkor az elvárt szintet. Persze ha hajléktalan lennék, ha kiestem volna a színházi világból, lehet, hogy lenne miért kárörvendenem most, de remélem, lennék olyan nagyszerű ember akkor is, hogy ehelyett megfelelő bölcsességgel kezelném a helyzetet. Amiben ez a legrosszabb. Hogy szemernyi bölcsesség sincs a kezelésében.

Ide kapcsolódik:
Alföldi Róbert nyílt levele Rátóti Zoltánnak, az SZFE-t felügyelő kuratórium tagjának

– Az egyetem ügyének kezelésében?

– Igen.

– Hogyan kellene bölcsen kezelni?

– Ahogy működik, abban nyilván van hiba. Nincs helyzet, amelyen ne lehetne javítani. Kapcsolaton, előadáson, egyetemen, bármin lehet. Ez a mód viszont, hogy le sem ülnek a Színművészeti vezetésével, hogy semmilyen egyeztetés nincs, az példátlan. Attól meg a víz kiver már a politikában is, amikor karaktergyilkossággal igyekszenek elintézni ügyeket. Amikor ez aztán a kultúrába is átszivárog, akkor azért nagyon vissza kell fognom magam…

A interjú teljes egészében ide kattintva olvasható….

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!