Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Novemberben jelenik meg Presser Gábor önéletrajzi könyvének első része

Novemberben jelenik meg Presser Gábor önéletrajzi könyvének első része

A második kötet egy évvel később, 2021 őszén érkezik a tervek szerint.

- hirdetés -

„Eszembe jutottak igazi és jelképes pofonok, a nyílt és burkolt – komoly, vagy épp szánalmas fenyegetőzések, kis diadalok és fájdalmas elbukások, a néha kíméletlen, néha abszurd környezet, amiben dolgoztunk, dolgozunk. A jó és rossz kompromisszumokról, barátságokról, haragról, az elvesztésekről, zenéről, zenészekről. S hogy mindig van egy kis esély nevetni, ha más épp nincs kéznél, hát magunkon. S hogy érdekes itt élni.”
– mondta el készülő könyvéről Presser Gábor, olvasható a Nyugati tér oldalán. A Presser könyve 1-ről azt írják, hogy a munkafolyamat közben derült ki, egy kötetbe nem fér bele minden saját kezű Presser-szöveg, ezért a szerző és a Helikon Kiadó a kötet jövő évi folytatásáról döntött.

- hirdetés -

„…Most itt ez a könyv, több száz oldalnyi sajátkezű Presser-szöveg: emlékek, jegyzetek, meglátások, tévedések, megtörtént – vagy a szerző szerint megtörtént – valós események, hallomások, látomások, dokumentumok és áldokumentumok, dalszövegek, filmnovellák, fotók, lábjegyzetek, netán még kották is. Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a „Presser-sztorit”. Azt a történetet, aminek hosszabb vagy rövidebb fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától (1967) az LGT-n át – leginkább a dalain keresztül. A személyes hangú életrajzi könyvből most új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert (és ismeretlen) történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé, és olvashatunk a „barátok és ellenségek” közt, munkával eltöltött több, mint 50 évről – olvasható a Helikon Kiadó összefoglalójában. Egy páratlan karrier különleges ívét ismerhetjük meg tehát.

A Nyugati tér blogján egy kis részletet el is olvashatunk a könyvből:

(Via Nyugati tér, Bookline)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.