Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Online Vizsgafilm Fesztivált szervez az SZFE

Online Vizsgafilm Fesztivált szervez az SZFE

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az SZFE szeptember 29-30-án virtuális vizsgafilm fesztivált rendez, amelynek keretében 48 órán keresztül online és ingyenesen elérhetővé teszi az elmúlt évtizedek kiváló diákmunkáit az Egyetem Vimeo csatornáján.

- hirdetés -

„Célunk, hogy régi és új alkotásokat együtt, egymás mellett mutassunk be, ezzel illusztrálva a gazdag hagyományt és művészi folytonosságot, amely az intézmény filmes képzését jellemzi. A válogatásban mesterré vált egykori diákok munkái és frissen diplomázott hallgatók díjnyertes alkotásai egyaránt szerepelnek, amelyek így egy évtizedeken át épülő, sokszínű közösség képét mutatják” – olvasható az esemény leírásában.

A filmek listája a 60-as évektől 2020-ig tart. Több film angol felirattal látható. Az új sikerek mellett olyan különlegességeket is láthatnak, mint pl. Tarr Béla eddig még soha nem látható Cinemarxisme című vizsgafilmje, vagy Enyedi Ildikó Rózsalovag című vizsgafilmje. De látható többek között Mundruczó Kornél, Pálfi György, Mátyássy Áron, Kocsis Ágnes, Reisz Gábor, Kis Hajni, Kovács István vizsgafilmje, a legfiatalabb generációból pedig többek között Rudolf Olivér, Szeleczki Rozália, Nagy Lili több hazai- és nemzetközi díjat nyert vizsgafilmjei is.

Ide kapcsolódik:
Díjat nyert Velencében Mundruczó Kornél első angol nyelvű filmje

A filmek elérhetők a Vimeo Showcase oldalra kattintva. A belépéshez illetve minden filmhez a jelszó: szfe.

A filmek listáját szeptember 29-én reggel teszik közzé.

(Via SZFE)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X