Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Orosz állami kitüntetést kapott Borisz Berezovszkij

Orosz állami kitüntetést kapott Borisz Berezovszkij

A magyar közönség előtt sem ismeretlen kiváló zongoraművész október 9-én vehette át az elismerést Mihail Vlagyimirovics Misusztyintól, az Orosz Föderáció miniszterelnökétól.

- hirdetés -

Borisz Berezovszkij tanulmányait a Moszkvai Konzervatóriumban végezte Eliso Virsaladze és Alexander Satz növendékeként. 1988-as londoni, Wigmore Hall-i bemutatkozását követően a Times ezt írta róla: “…rendkívül ígéretes művész, káprázatos virtuozitással és félelmetes erővel rendelkező játékos…”

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Borisz Berezovszkij: „A zeneszerzőkben hiszek, nem a nagy elődökben"

Első szólóestjét 2005 májusában adta a Théâtre des Champs-Élysées-ben, Párizsban, majd 2006 januárjában ugyanitt lépett fel az Orchestre National de France-szal.

Berezovszkij rendszeresen a világ leghíresebb zenekaraival lép színpadra szólistaként, partnerként olyan együttesekkel lép fel mint a Royal Concertgebouw Orchestra, a New York-i Filharmonikusok, a Philadelphia Orchestra, az Orchestre de la Monnaie, a Berlini Filharmonikusok, vagy a City of Birmingham Szimfonikus Zenekar. A karmesterek közül olyanokkal dolgozott együtt mint Kurt Masurral, Wolfgang Sawallischhal, Vladimir Ashkenazyval, Antonio Pappanoval, Gustavo Dudamellel vagy Charles Dutoitval.

(Via cmn.ru)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.