Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rudolf Péter: „Egy művészeti egyetem szabadsága nemzeti ügy”

Rudolf Péter: „Egy művészeti egyetem szabadsága nemzeti ügy”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Vígszínház új igazgatója, Rudolf Péter a 24.hu-nak mondta el, hogy mit gondol az Színművészeti körül kialakult állóháborúról.  „Egy művészeti egyetem szabadsága nemzeti ügy, és nem történhet semmi az egyetemmel való egyeztetés nélkül” – szögezte le.

- hirdetés -

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzet kapcsán a Vígszínház 300 dolgozója nevében nem nyilatkozhatok. A színház tagjai maguk döntik el, hogy miként viszonyulnak a helyzethez – kezdte Rudolf, majd hozzátette, hogy az egyetem körüli történések számomra riasztóak”.

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila: „A közös nevezőhöz el kell fogadni az új kuratóriumot”

„Lényegében olyan szellemi polgárháború van körülöttünk, melyben lehetetlen létezni, dolgozni, gondolkozni – és nem tehetjük a dolgunkat. Megmerevedtek a frontvonalak. Jelen körülmények között konszenzusra, továbblépésre nem látok esélyt. Vissza kellene térni a kezdő pillanathoz. A szenátus jogainak és feladatainak tisztázáshoz. Egy művészeti egyetem szabadsága nemzeti ügy. Továbbra is úgy gondolom, nem történhet semmi az egyetemmel való egyeztetés nélkül. Tiszta lap kell. Újratervezés – közölte Rudolf Péter.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X