Papageno Radio
Intermezzo Tapssal akadályozta meg az előadás megkezdését a madridi operaház közönsége

Tapssal akadályozta meg az előadás megkezdését a madridi operaház közönsége

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Elmaradt szeptember 20-án este a madridi Teatro Real operaházban Verdi Álarcosbáljának előadása, mert a közönség tapssal tüntetett a szervezés ellen” – olvasható a 444.hu-n.

Az emberek úgy érezték, hogy túlságosan közel ültették őket egymáshoz, ezért tapssal akadályozták meg az előadáskezdést kétszer is, jelezve, hogy nem elégedettek a szervezők járványügyi intézkedéseivel.

Az operaház felajánlotta, hogy aki szeretne, átülhet máshová, illetve aki kéri, annak a jegyárat is visszafizetik, de ez sem csillapította a kedélyeket.Végül el is maradt az előadás. A szemtanúk szerint egész sorokat töltöttek meg emberekkel, és nem voltak köztük üres ülőhelyek, ráaádul sokan úgy gondolták, főleg az olcsóbb székeknél nem figyeltek a távolságtartási szabályok betartására a szervezők. „Az operaház szerint csak a nézők egy kis csoportja tüntetett, és amúgy minden előírást betartottak, csak a jegyek 51,5 százalékát adták el, holott a madridi szabályok szerint 75 százalékát is értékesíthették volna a helyeknek.”

(Via 444.hu)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X