Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Vidnyánszky Attila a diákokkal is szívesen találkozna

Vidnyánszky Attila a diákokkal is szívesen találkozna

Egyetértés van a Színház- és Filmművészeti Egyetem lemondott vezetése és az intézményt fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma között abban, hogy az oktatásnak hétfőn el kell indulnia – jelentette ki Vidnyánszky Attila, a kuratórium elnöke szeptember 2-án.

- hirdetés -

Upor László, az egyetem szeptember elsejei hatállyal lemondott rektorhelyettese és Vidnyánszky Attila szerdán folytatott megbeszélést. Korábban az egyetem lemondott vezetői is arról beszéltek: továbbra is azon vannak, hogy az oktatás meginduljon és zavartalan legyen.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Nem történt előrelépés – Találkozott Vidnyánszky Attila és Upor László

Vidnyánszky Attila elmondta: sok mindenben nem értenek egyet, sok dolgot másként látnak, de – mint hangsúlyozta – abban egyetértettek, hogy a jövő héten el kell indulnia az oktatásnak és a helyzethez képest zökkenőmentesen történnének az órák.

Vidnyánszky Attila a diákokkal is szívesen találkozna, ajtaja nyitva áll előttük. Szerda este a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma közleményt adott ki, amelyben „örömmel nyugtázza, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetői elfogadták a meghívást a mai egyeztetésre, és ezzel párbeszéd indult a fenntartó és az egyetem között”.

Ide kapcsolódik:
Addig maradnak a tüntetők, amíg helyre nem állítják az SZFE autonómiáját

Mint írják, a találkozón egyértelművé vált, hogy az egyetemi vezetők szeptemberben ellátják vezetői feladataikat, biztosítják az oktatás megkezdését, az épületek üzemeltetését és gondoskodnak az intézmény törvény szerinti működéséről. A kuratórium megerősítette, hogy az egyetem valamennyi oktatója folytathatja munkáját, az osztályvezetők személyében sem lesz változás.

A közlemény arra is kitér, hogy szerdán aláírta új szerződését, így folytatja munkáját az SZFE eddigi kancellárja, Vonderviszt Lajos.

„A kuratórium arra kéri az egyetem hallgatóit, hogy a higiéniai előírásokat maradéktalanul tartsák be, vigyázzanak saját és társaik testi épségére, egészségére. A hallgatókkal való egyeztetésre a kuratórium továbbra is nyitott” – tartalmazza a közlemény.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.