Papageno Radio
Intermezzo 51 évesen elhunyt Szokolai Péter színművész

51 évesen elhunyt Szokolai Péter színművész

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy elhunyt Szokolai Péter színművész, színházunk egykori tagja –írta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

Szokolai Péter 1968. október 18-án született. 1989-ben végzett a Gór Nagy Mária vezette színitanodában, vizsgaelőadását Benedek Miklós rendezte. 1990 és 1993 között a budapesti Játékszínben játszott. Szokolai Péter 1994-től több mint két évtizeden keresztül állt a kecskeméti közönség szolgálatában. A teátrum a következő sorokkal búcsúzott:

„Szoki különleges egyéniség volt, jó kolléga, kiváló színész, és mindenkinél nagyobb nevettető. Először mosolyt csalt az arcunkra, aztán addig kacagtatott, míg a szemünkből kicsordult a könny. Most is kicsordul, de ezek a tehetetlen fájdalom könnyei. Drága Szoki, mérhetetlenül sajnáljuk, hogy így alakult. Az utóbbi időben sem telt el nap, hogy valaki ne emlegetett volna, és ez után is mindig lesz egy-egy kolléga, aki felidézi jobbnál jobb pillanataid, alakításaid, vicceid valamelyikét. Ott fent vigyázzanak Rád az angyalok, meg Jablonkay Mari, Horváth Feri, és a többi nagyszerű kolléga. Isten Veled, Szoki!”

Promóció

X
X