Papageno Radio
Intermezzo A spanyol királyi család látogatta meg Kurtág György díjnyertes operájának próbáját

A spanyol királyi család látogatta meg Kurtág György díjnyertes operájának próbáját

A valenciai Palau de les Arts-ban bemutatásra kerülő Kurtág opera, a Fin de partie próbáinak segítésére Sándor Szabolcs karmestert kérték fel. Az október 21-i alkalmon a spanyol királyi család is tiszteletét tette. 

Kurtág György – Samuel Beckett drámája nyomán írt – operáját 2018 novemberében mutatták be a milánói Scalában, majd később ugyanabban a szerepeosztásban Amszterdamban is színpadra állították. A Fin de partie elnyerte az egyik legrangosabb elismerést, az International Opera Awards világpremier kategóriájának díját, és azóta világhódító útra indult.

Ide kapcsolódik:
Az operavilág legrangosabb díját kapta Kurtág György darabja

A magyarországi bemutatót április 10-én a koronavírus járvány meghiúsította, ám úgy tűnik, hogy Sándor Szabolcsot, aki zenei munkatársként vett volna részt a színpadra állításban, most kárpótolja a sors. A dirigenst ugyanis felkérték, hogy karmester asszisztensként, illetve zongorán segítse a próbákat a valenciai Palau de les Arts-ban, ahol október 29-ére tűzték ki a Pierre Audi rendezte Fin de partie spanyolországi bemutatóját.

Sándor Szabolcs – forrás: Sándor Szabolcs Facebook-oldala

 „Ez életem második legnehezebb operája” – összegezte Sándor Szabolcs az elmúlt napok tapasztalatait. „Maga a nemzetközi hírű magyar zeneszerző, Kurtág György is hét évig írta ezt az operát, az énekesek két évig tanulták, nekem meg két napom volt a felkészülésre” – tette hozzá viccesen a karmester.

Ide kapcsolódik:
A valenciai Művészetek Palotája egy hatalmas áradásnak köszönheti létrejöttét

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!