Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Alberto Barbera újabb négy évig marad a Velencei Filmfesztivál élén

Alberto Barbera újabb négy évig marad a Velencei Filmfesztivál élén

Még legalább további négy évig marad a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója Alberto Barbera – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

- hirdetés -

A filmfesztivált felügyelő La Biennale di Venezia jelentette be, hogy újabb négy évre, 2024-ig meghosszabbították Barbera kinevezését. A fesztiváligazgató széles körű elismerést aratott a filmmustra idei megszervezésével, különös tekintettel arra, hogy a rendezvény a pandémia idején, szigorú járványügyi előírások betartásával zajlott.

- hirdetés -

Barberát korábban számos bírálat érte, mivel a velencei filmprogramba más jelentős nemzetközi fesztiválokhoz képest túl kevés női rendező által készített produkciót válogattak be. Idén azonban a filmvilág elismeréssel adózott neki, mivel a Velencei Filmfesztivál volt az első nagy filmmustra, amelyet a hagyományoknak megfelelően, mozis vetítésekkel, közönség részvételével megtartottak.

Barbera bebizonyította a filmes közösségnek, hogy a járvány idején is biztonságosan meg lehet rendezni egy nagy filmfesztivált. Ráadásul ezúttal a versenyprogramban vetített produkciók csaknem felét nők rendezték – írta a hollywoodi hírportál, hozzátéve, hogy a fesztiváligazgató azért továbbra is kitart amellett, hogy a női rendezők képviseletét nem szabad kvótához kötni.

Ide kapcsolódik:
A Velencei Filmfesztiválon tartják Horvát Lili új filmjének világpremierjét

A pandémia ugyan továbbra is jelen van Olaszországban, de a szervezők már bejelentették, hogy a Velencei Filmfesztivált 78. alkalommal is megrendezik 2021. szeptember 1. és 11. között Barbera vezetésével.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.