Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az amszterdami Concertgebouw tiszteletbeli vendégkarmestere lett Fischer Iván

Az amszterdami Concertgebouw tiszteletbeli vendégkarmestere lett Fischer Iván

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az elmúlt három évtized szoros szakmai együttműködését követően nevezték ki Fischer Ivánt az amszterdami Concertgebouw harmadik tiszteletbeli vendégkarmesterének.

- hirdetés -

A holland együttes nem rendelkezik állandó zeneigazgatóval, a korábbiakban Bernard Haitink tiszteletbeli karmesterként, Riccardo Chailly pedig karmester emeritusként dolgozott a zenekarral. Hozzájuk csatlakozik most Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, aki a tiszteletbeli vendégkarmesteri pozíciónak megfelelően ettől az évadtól szezononként legalább két hetet foglalkozik majd  a muzsikusokkal.

Fischer Iván legutóbb júniusban tartott nagy sikerű mesterkurzus a zenekarral. David Bazen, a Concertgebouw ügyvezető igazgatója Fischer kapcsán elmondta, hogy a legendás Nikolaus Harnoncourt egykori tanítványaként – aki szintén viselte ezt a címet – méltó a feladatra, a zenekar pedig mindig tanul friss ötleteiből akár a repertoárt, akár a zenekari felállást tekintjük.

Ide kapcsolódik:
Élőben jelentkezik a Fesztiválzenekar a Vicenzai Operafesztiválról

Fischer Iván a kinevezés kapcsán úgy fogalmazott, hogy „Amszterdamban otthon érzem magam és mindent megteszek, hogy ennek a gyönyörű városnak tovább gazdagodjon a kulturális élete. A zenekar emberileg és szakmailag is nagyszerű emberekből áll, megtiszteltetés velük dolgozni.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X