Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az amszterdami Concertgebouw tiszteletbeli vendégkarmestere lett Fischer Iván

Az amszterdami Concertgebouw tiszteletbeli vendégkarmestere lett Fischer Iván

Az elmúlt három évtized szoros szakmai együttműködését követően nevezték ki Fischer Ivánt az amszterdami Concertgebouw harmadik tiszteletbeli vendégkarmesterének.

- hirdetés -

A holland együttes nem rendelkezik állandó zeneigazgatóval, a korábbiakban Bernard Haitink tiszteletbeli karmesterként, Riccardo Chailly pedig karmester emeritusként dolgozott a zenekarral. Hozzájuk csatlakozik most Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, aki a tiszteletbeli vendégkarmesteri pozíciónak megfelelően ettől az évadtól szezononként legalább két hetet foglalkozik majd  a muzsikusokkal.

- hirdetés -

Fischer Iván legutóbb júniusban tartott nagy sikerű mesterkurzus a zenekarral. David Bazen, a Concertgebouw ügyvezető igazgatója Fischer kapcsán elmondta, hogy a legendás Nikolaus Harnoncourt egykori tanítványaként – aki szintén viselte ezt a címet – méltó a feladatra, a zenekar pedig mindig tanul friss ötleteiből akár a repertoárt, akár a zenekari felállást tekintjük.

Ide kapcsolódik:
Élőben jelentkezik a Fesztiválzenekar a Vicenzai Operafesztiválról

Fischer Iván a kinevezés kapcsán úgy fogalmazott, hogy „Amszterdamban otthon érzem magam és mindent megteszek, hogy ennek a gyönyörű városnak tovább gazdagodjon a kulturális élete. A zenekar emberileg és szakmailag is nagyszerű emberekből áll, megtiszteltetés velük dolgozni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.