Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Banksy a magáénak vallja a nottinghami házfalon feltűnt hullahoppos graffitit

Banksy a magáénak vallja a nottinghami házfalon feltűnt hullahoppos graffitit

Banksy, a titokzatos angol utcaművész megerősítette: ő alkotta egy nottinghami házfalra a képet, amelyen egy kislány kerékpárgumival hullahoppozik.

- hirdetés -

A kép egy szépségszalon falán bukkant fel október 13-án, a fal előtt, egy lámpaoszlopnak döntve egy kerékpár áll, amelynek hiányzik a hátsó kereke. A szalon vezetője, Surinder Kaur a The Guardiannek elmondta, hogy a romos bicikli akkor került a lámpaoszlop mellé, amikor a graffiti a falra. A helyi hatóság kedden órákon belül megérkezett, hogy a műalkotás védelmében egy műanyag lapot erősítsen a graffiti elé, de vandálok gyorsan telefirkálták a műanyagot. „Mindenki izgalomban van, sokan jönnek ide, hogy megnézzék a képet. Nem tudjuk, hogy valódi-e, de csodálatos a festmény” – tette hozzá.

- hirdetés -

Banksy szombaton, október 17-én a közösségi médiában közzétett egy képet a hullahoppozó kislányról, ezzel véget vetett a találgatásnak:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

 A rejtőzködő utcaművész eddig aukción legdrágábban elkelt képe a Devolved Parliament volt, melyen csimpánzok népesítik be a brit törvényhozás alsóházát. Az alkotásért tavaly 9,9 millió fontot (3,9 milliárd forintot) adott a győztes licitáló.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.