Papageno Radio
Intermezzo Budapest díszpolgárává avatták Molnár Piroskát

Budapest díszpolgárává avatták Molnár Piroskát

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2020-ban hatan kaptak díszpolgári címet Budapesten, köztük Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő és (posztumusz) Térey János.

2019. június 3-án Térey János költő, író, műfordító és drámaírót életének 49. évében, tragikus hirtelenséggel, egészségügyi probléma következtében vesztette el családja. A Magyar Köztársaság Babérkoszorú-díjával kitüntetett költő a kortárs irodalom egyik legjelentősebb alakja volt. Halála után többek között alkotói ösztöndíjat alapított nevével a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) posztumusz tagjává választotta.

Ide kapcsolódik:
A Paulus és a A Nibelung-lakópark szerzője - 1 éve hunyt el Térey János

Megannyi kitüntetéssel, díjjal ismerték már el az idén 75 éves Molnár Piroska munkáját – a Nemzet Színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, Prima Primissima díjas, több alkalommal kapta meg a Színikritikusok díját, 2015-ben a Színházi Kritikusok Céhének életműdíját –, 2010-ben pedig ő alapított díjat, a Csiky Gergely drámájából kölcsönzött Nagymama névvel a legígéretesebb kaposvári fiatal női és férfi színész számára.

Ide kapcsolódik:
75. születésnapját ünnepli Molnár Piroska

(Via mandiner.hu)

Promóció

X
X