Papageno Radio
Intermezzo Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Szász Attila Örök tél című filmje kapta az Azeméis Filmfesztivál fődíját Portugáliában.

Október első hétvégéjén rendezték meg először a nemzetközi filmfesztivált a portugáliai Oliveira de Azeméis városában. A seregszemle az öt legnagyobb portugál fesztivál – Fantasporto, IndieLisboa, LEFFEST, Avanca és DocLisboa – korábbi fődíjas alkotásait vonultatta fel.

Tavaly az avancai filmfesztiválon az Örök tél a fődíj mellett a legjobb operatőr, a legjobb színésznő és a Don Quijote-díjat is elnyerte, és emiatt szerepelt az Azeméis seregszemlén, amelyen fődíjat kapott.

Szász Attila filmje a Gulág Emlékbizottság támogatásával készült és a Szovjetunióba deportált sváb magyarok történetét dolgozza fel Csányi Sándor és Gera Marina főszereplésével. A történelmi dráma a második világháború végén málenkij robotra elhurcolt több százezer magyar áldozatnak állít emléket. A film forgatókönyvírója Köbli Norbert, operatőre Nagy András volt. A 2018-ban bemutatott Örök tél az elmúlt hónapokban 35 elismerésben részesült világszerte. Gera Marinát a filmben nyújtott alakításáért a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia (IATAS) Nemzetközi Emmy-díjjal tüntette ki tavaly.

Az Örök tél a Szupermodern Stúdió gyártásában készült Lajos Tamás producer vezetésével.

Ide kapcsolódik:
Lengyelországban díjazták Szász Attila Örök tél című alkotását

(Via MTI)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X