Papageno Radio
Intermezzo Járja be virtuálisan Bécs új, rendhagyó Beethoven-kiállítását!

Járja be virtuálisan Bécs új, rendhagyó Beethoven-kiállítását!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Beethoven 250. születésnapjára a Bécsi Művészettörténeti Múzeum rendkívül különleges kiállítással kívánja felhívni a figyelmet: a Beethoven moves a zeneszerző sokoldalúságát, művészetének, humanista üzeneteinek szerteágazó hatásait mutatja be, párbeszédbe állítva személyét és alkotásait olyan képzőművészek munkáival, mint Friedrich, Goya, Rodin, Horn, Baldessari vagy Sehgal. Beethoven hangjának expresszív erejét ezáltal nem csak hallani, de látni is tudjuk.

Bécsi Művészettörténeti Múzeum „Beethoven megmozgat” kiállításának célja, hogy minden érzékszervünkkel átéljük, átérezzük a zeneszerző által teremtett világot: festményeket, vázlatfüzeteket, grafikákat, szobrokat kapcsol össze a zenével és Beethovennel mint emberrel, tehát kapcsolatot teremt a képzőművészet remekművei és Beethoven között, akinek korszakalkotó zenéjén túl humanista üzenetei befolyásolták a művészet- és kultúrtörténetet. Korai süketsége miatt a tragikus sorsú művész képe is hozzátapad életéhez, a kiállítás így magára a csendre is nagy figyelmet fordít a különféle művészeti alkotások által.

A Vienna Schowcase videójának köszönhetően virtuálisan járhatjuk be a nem mindennapi tárlatot, valamint számos információhoz juthatunk róla az online elérhető ismertetőből és a kiállítás honlapjáról is.

„Beethoven semelyik másik városhoz sem kapcsolódott olyan szorosan, mint Bécshez. Sok nyomot hagyott maga után. Eljött, hogy itt maradjon – mindörökre” – olvasható a wien.info oldalán.

A kiállításon szereplő műalkotások közül néhányat ide kattintva megtekinthet.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X