Papageno Radio
Intermezzo Ma kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Ma kezdődik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén rendhagyó módon tartják meg a Margó Irodalmi Fesztivált a Várkert Bazárban október 15-18. között. A fesztivál 4 napja alatt a szervezők közel 60 programmal várják az érdeklődőket.

A fesztivál programkínálatából ide kattintva válogathat.

Immár hatodik alkalommal adja át a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat, mely félmillió forinttal, próbafordítással és a Bookline 15 millió forintos médiatámogatásával jár.

A jelölteket korábbi cikkünkből, ide kattintva ismerheti meg.

A fesztiválon online vesz részt a finn Sofi Oksanen, akinek Tisztogatás című regényét 38 nyelvre fordították le, A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című világsikert jegyző svéd Jonas Jonasson, az amerikai költőlegenda, Billy Collins, a skandináv krimiszerző Stefan Ahnhem. Az eseményen először tartanak Könyves Sétákat a Könyves Magazin szervezésében, ahol város és folyó viszonyáról, illetve ennek kulturális, irodalmi lenyomatairól hallhatnak a résztvevők.

A szervezők a járványügyi szabályokat figyelembe véve, a fellépők és a nézők biztonságát szem előtt tartva regisztrációt vezettek be, a látogatószámot csökkentik és a maszkviselést kötelezővé teszik, a további intézkedésekről pedig folyamatosan tájékoztatnak a felületeiken.

„A járvány megváltoztatta az életünket, de az olvasás segít megérteni, hogyan lehet együttélni az új helyzettel. A kultúra elsősorban szabadságot jelent számunkra, ezért a járványügyi óvintézkedéseket komolyan véve idén biztonságos Margót szervezünk, hogy mindenki találkozhasson kedvenc íróival” – mondta Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár igazgatója, hozzátette, hogy az olvasók tavasszal háromszázezren tekintették meg az online Margó programjait, az őszi eseményre ezért internetes közvetítéseket is terveznek.

Promóció

Stream és színház

X
X