Papageno Radio
Színház Németországban egy hónapra minden kulturális létesítményt bezárnak

Németországban egy hónapra minden kulturális létesítményt bezárnak

Németország november 2-tól szinte teljesen bezár a koronavírus terjedésének rohamos felgyorsulása miatt. A részletekről a kancellár folyamatosan tájékoztatja a lakosságot, de egy biztos: a rendezvények, a koncertek és más zenés vagy színházi előadások egészen biztosan szünetelni kényszerülnek. Az előzetes tervek szerint a kiesett bevételeket 75%-ban az állam pótolja.

A németországi intézkedések természetesen nem egyedülállóak Európában. Az európai országok sokat szigorítottak a szabályokon az elmúlt napokban a járvány terjedésének megállítására hivatkozva, így tehát ismét az elsők között zárnak be a kulturális intézmények, a színházak, az operaházak és a koncerttermek. A belső terekben tartott rendezvények résztvevőinek maximumát is drasztikusan csökkentik – Németországban például ez 10 főt jelent egy légtérben. Úgy tűnik, ismét jöhet a fotelből nézhető koncertközvetítések ideje.

Mindeközben Olaszországban kijárási tilalom van egyes régiókban és mostantól tilos lesz a hivatalos és magánrendezvények, ünnepek szervezése is. A színházak, mozik és operaházak bezárása ellen több mint 64 ezer olasz rendező, színházigazgató, színész és író tiltakozott nyílt levélben.

Ide kapcsolódik:
Németország 50 milliárd eurós csomagot dolgozott ki a művészeti élet megsegítésére

(Via Slipped Disc, Magyar Hírlap)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!