Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Pályázat kisléptékű kulturális projektek megvalósítására

Pályázat kisléptékű kulturális projektek megvalósítására

Szeretnél megvalósítani egy kisléptékű kulturális projektet, de a koronavírus miatt nem mersz belevágni? Gondban vagy, hogyan mutathatod be alkotásod vagy kreatív tevékenységed, amikor a kulturális intézmények zárva tartanak?

- hirdetés -

A Covid-19 sajnos megakasztotta a legtöbb művészeti kezdeményezést. Ezen a helyzeten próbál most egy kicsit segíteni a Kápolna co-space a Holland Nagykövetség támogatásával. A 2020 őszén nyitó pasaréti Kápolna olyan kreatív projekteknek ad otthont, melynek szervezői egymás tudását kiegészítve új utakat keresnek gazdasági, társadalmi, üzleti és művészeti kezdeményezések összekapcsolására a kölcsönös stratégiai kooperációkra alapuló co-business modell szellemében.

A NANOEVENTS városi eseménysorozat nyílt pályázatának keretében most olyan művészeti kezdeményezéseket keresünk, amelyek kisléptékű, izgalmas projektek bemutatását célozzák, és szabadtéren vagy kisebb alapterületű zárt helyszínen, a tömegrendezvényekre vonatkozó hatályos rendelkezések betartásával is megvalósíthatók.
- hirdetés -

Pályázhat bármilyen jogi státuszú kezdeményezés, szervezet, csoport vagy magánszemély pályázhat különböző művészeti területekről, legyen szó színházi, filmes, zenei, irodalmi, tánc, képző- vagy iparművészeti ötletről.

A szervezők olyan megoldásokat keresnek, amelyek merészek, magas művészeti értékkel rendelkeznek és bemutatásuk innovatív módon reagál a járvány miatt leszűkült művészeti terek problematikájára.

A nemzetközi zsűri által legjobbnak ítélt projektek részt vehetnek a 2020. november 7. és 8. között megrendezésre kerülő NANOEVENTS eseménysorozatban. A legjobbnak ítélt 3 pályamű pedig egyenként 160.000 Ft támogatást kap megvalósításához.

A NANOEVENTS célja összegyűjteni olyan egyedi és mikroléptékű művészeti projektterveket, amelyek egy speciális együttműködés keretében jönnek létre, és különleges, eddig nem feltétlenül ismert budapesti helyszínekhez kötődnek.

A zsűri szempontjai: a projekt művészeti értéke, a helyszín egyedisége, partnerségi és koproduceri kapcsolatok szorgalmazása, előny, de nem feltétel: holland vonatkozás.

Pályázni a projektötletről, valamint a pályázóról (magánszemély vagy szervezet) szóló angol nyelvű rövid szöveges-képes bemutatkozó anyaggal és / vagy videóval lehet. Beküldési határidő: 2020. október 12. éjfél, cím: kapolna.co@gmail.com.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.