Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Kinyithatnak a mozik New York államban

Kinyithatnak a mozik New York államban

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója bejelentette, hogy október 16-án kinyithatnak a New York városán kívüli mozik.

- hirdetés -

A moziüzemeltetők, akik jelentős nyomást gyakoroltak a törvényhozókra, nagy győzelemként üdvözölték a bejelentett hírt – írta a The Hollywood Reporter. A filmszínházak termenként és vetítésenként csak ötven nézőt engedhetnek be. A Los Angeles-i után második legnagyobb nézőszámot jelentő New York városi mozik kinyitásáról még nincs szó.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Negyedszázados mélységben a brit mozik bevétele

Cuomo sajtótájékoztatóján elmondta, hogy csak azokban a megyékben nyithatnak ki a mozik, ahol két hét átlaga alapján a lakosság két százalékánál kevesebb a koronavírus-fertőzött, és ahol nincsenek gócpontok. A mozikban maszkot kell viselni, csak a nézőtéren ülve, evéskor vagy iváskor lehet levenni. A távolságtartásra is figyelni kell.

Néhány nappal korábban a Global Cinema Federation (GCF) mozis szervezet levelet írt a kormányzónak, azt kérték, hogy a lehető leghamarabb kinyithassanak a filmszínházak. Új filmek nélkül, melyeket a mozikban vetíthetnénk, szervezetünk sok tagja nem lesz képes fennmaradni – írták. „Augusztus 19-én azt mondta, a mozik lesznek a következők. Több mint egy hónappal később még mindig nem látszik a New York állambeli mozik újranyitásának útja” – fogalmaztak. A szervezet szerint ha nincsenek világos tervek a mozik nyitására, az elijeszti a stúdiókat, így az idén már nem mutatják be új filmjeiket. Hozzátették, hogy nem jelentettek még olyan fertőzést, amely moziból eredt volna.

Az egyetlen élő szereplős hollywoodi film, amelyet 2020-ban bemutatnak az észak-amerikai mozik, az a Wonder Woman 1984, amely a tervek szerint karácsonykor debütál.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.