Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sas Ágnest és Kerékfy Mártont díjazta a Zenetudományi Társaság

Sas Ágnest és Kerékfy Mártont díjazta a Zenetudományi Társaság

Október 10-én délután a Zenetudományi Intézetben adták át a Magyar Zenetudományi és Zenekritikai Társaság (MZZT) idei szakmai díjait. A Kroó György-díjat Sas Ágnes, a Kroó György-plakettet Kerékfy Márton kapta.

- hirdetés -

A díjat és a plakettet zenei tárgyú kutatói, kritikusi, oktatói vagy ismeretterjesztő tevékenység elismerésére alapították 2018-ban. Kroó György (1926–1997), aki meghatározó szerepet játszott az MZZT alapításában, mind a négy a felsorolt területen egyaránt kiemelkedő tevékenységet fejtett ki.

- hirdetés -

A díjat a Társaság elnöksége két kategóriában ítéli oda: 40. életévüket már betöltött személyeknek Kroó György-díj, a 40. évüket még be nem töltött személyeknek Kroó György-plakett adományozható. Az elismeréseket a Társaság elnöke, Kerékfy Márton, illetve Péteri Lóránt elnökségi tag adta át a Társaság éves konferenciájának keretében. A díjazottakat Kim Katalin és Péteri Lóránt laudálta.

A díjátadót követően Zétényi Tamás hangversenyére került sor, aki saját, Bach és Ligeti György műveiből készített szólócselló-átiratait játszotta.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.