Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Városi népzene a Budapest-Párizs tengelyen – Megjelent az Ötödik évszak lemeze

Városi népzene a Budapest-Párizs tengelyen – Megjelent az Ötödik évszak lemeze

Ne rejtsd el című lemezének bemutató koncertjét tartja október 31-én az Ötödik Évszak, akik a napokban léptek fel a világzene éves legjelentősebb eseményén a WOMEX-en, amelyet idén online rendeztek meg. Koncertjüket a Müpából az egész világon követték a WOMEX webes felületén világzenei szakemberek, fesztiválszervezők, újságírók, zenei szerkesztők.

A zenekar Ne rejtsd el című albuma október 27-étől kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél, valamint digitális terjesztésben ide kattintva.

- hirdetés -

A világzene hazai és nemzetközi porondján is a trónkövetelőkön a sor, hogy kijelöljék a műfaj XXI. századi határait, meghatározzák szerepét. Az Ötödik Évszak első albuma – válaszként a kihívásra – pozitív, játékos, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zenét ajánl, elidőzve a Budapest-Párizs kulturális tengelyen. A soknemzetiségű Kárpát-medence lírai dallamai és népköltészete József Attila, Szép Ernő, Csoóri Sándor és Victor Hugo költeményeivel egységes szövetté válnak az albumon. Zenéjükben a kétnyelvűség, mint pikáns szín jelenik meg, a Szajna-parti séták és a kanyargós Tisza hangulatát egyaránt megidézve, megszólítva és megszelídítve a hallgatóságot. 

Akusztikus emberzene világi felfogásban.

- hirdetés -

A zenekar tagjai több formációban (Lajkó Félix, BudafolkBand, Dresch Vonós Quartett, Magyar Állami Népi Együttes) tettek tanúbizonyságot a zene szeretetéről. Több éves tapasztalat ötvöződik ebben a felállásban. Pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok. A zenekar énekesnője Izabelle Caussanel (F-HU), aki sajátos világával színezi a zenészek stílusát.

Ötödik évszak

A zenekar tagjai:

 

Izabella Caussanel (ének)

Hegedűs Máté (hegedű)

Csoóri Sándor “Sündi” (brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének)

Zimber Ferenc (cimbalom)

Szabó Csobán Gergő (bőgő, ének)

 

Közreműködik: Takács Ádám (hegedű) 

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!